Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκανε ένσταση ο Εισαγγελέας και ανησυχούν στα Σκόπια: Η Ελλάδα θα καταργήσει το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα»

    Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι η Ελλάδα προτίθεται να ανακαλέσει την θετική απόφαση για την ίδρυση του Κέντρου Μακεδονικ...

   



Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι η Ελλάδα προτίθεται να ανακαλέσει την θετική απόφαση για την ίδρυση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα γιατί παρατυπεί σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, τα ιδρυτικά μέλη αυτού του ‘Κέντρου’ στη Φλώρινα έλαβαν κλήτευση στο δικαστήριο μετά την ένσταση του Εισαγγελέα για την ακύρωση της πρωτοβάθμιας απόφασης για την εγγραφή αυτής της μη κυβερνητικής ένωσης των Σλάβων στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές αναφέρονται στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας μόνο εντός των συνόρων της Βόρειας Μακεδονίας.

Πέρυσι, στη Φλώρινα, οι δικαστικές αρχές κατέγραψαν τη μη κυβερνητική σλαβική οργάνωση «Κέντρο για τη Μακεδονική Γλώσσα», σκοπός της οποίας είναι η μελέτη της σλαβικής λεγόμενης ‘μακεδονικής’ γλώσσας, που ομιλείται στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας.

Αυτό αξιολογήθηκε αμέσως ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην Ελλάδα και οι πολιτικοί των Σκοπίων που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών το χαρακτήρισαν αμέσως ως μία από τις μεγάλες επιτυχίες της υπογραφής στις 17 Ιουνίου 2018.

«Ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα είναι να μπορεί κανείς να μιλά, να επικοινωνεί και να εκπαιδεύεται στη μητρική του γλώσσα. Η προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο, μια οργάνωση με τέτοιους λόγους, που θα προσπαθήσει να διατηρήσει τη «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα και, με νόμιμο τρόπο, να προσπαθήσει να εισαγάγει τη μελέτη της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία όπου χρειάζεται.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συμφωνώ ότι είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση.

Προκαταρκτικά, είμαστε ικανοποιημένοι που οι δικαστικές αρχές του κράτους έλαβαν απόφαση να εγγράψουν έναν σύλλογο που ασχολείται με τη «μακεδονική» γλώσσα. Είναι μεγάλη επιτυχία, κάποτε κάτι τέτοιο ήταν άπιαστος στόχος. Τώρα υπάρχει ελπίδα να ακούσουμε τη «μακεδονική» γλώσσα στα σχολεία», είχε πει τότε ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου.

Το δικαστήριο της Φλώρινας (σημείωση όλα τα δημοσιεύματα ονομάζουν τη Φλώρινα ως Λερίν) έχει ήδη λάβει επίσημες καταγγελίες για την εγγραφή του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας και από πριν λίγες μέρες το ίδιο έκανε και ο εισαγγελέας της Φλώρινας.

Η «βλακεία» θα διευκρινιστεί στις 19 Φεβρουαρίου

Όπως μαθαίνουμε, ο εισαγγελέας αναφέρεται ευθέως στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην ερμηνεία της ότι η «μακεδονική» γλώσσα διαδίδεται μόνο εντός των συνόρων της "Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας".

Πολυάριθμοι γλωσσολόγοι και ειδικοί επεσήμαναν αυτή τη βλακεία της Συμφωνίας των Πρεσπών και το παράλογο ενός τέτοιου περιορισμού στη διάδοση μιας γλώσσας.

Η εξέταση των ενστάσεων στο ελληνικό δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

«Υπάρχουν αντιδράσεις από εθνικιστικές οργανώσεις και κινήματα και θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα αν το δικαστήριο θα σταθεί σε αυτή την απόφαση.

«Δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Ελλάδα»…

Αυτό θα φανεί.

Επειδή δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην Ελλάδα για αυτά τα θέματα των εθνικών μειονοτήτων, ας μην κάνουμε λάθος.

Εναπόκειται στο «βαθύ ελληνικό κράτος» και τα όργανά του να αναγνωρίσουν ή να μην αναγνωρίσουν», δήλωσε ο Παύλος Βοσκόπουλος Φιλίποφ από το κόμμα των Σλάβων στην Ελλάδα «Ουράνιο Τόξο».

Όπως δημοσιεύεται εκτός από τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι ελληνικές δικαστικές αρχές βασίζουν το σκεπτικό τους για την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων.

--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.