Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου κατά Σουηδίας: Ακυρώστε την άδεια για τη συγκέντρωση που θα κάψουν το Κοράνι

Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις Άγκυρας – Στοκχόλμης μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές στη διεξαγωγή συγκέντρωσης διαμαρτυρ...





Ιδιαίτερα τεταμένες είναι οι σχέσεις Άγκυρας – Στοκχόλμης μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές στη διεξαγωγή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σε ακροδεξιούς που έχουν προαναγγείλει ότι θα κάψουν το Κοράνι.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση.

«Αυτή η άδεια δόθηκε σ' αυτό το πρόσωπο, παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις μας. Αυτή η αχρεία πράξη θα λάβει χώρα γύρω στις 16:00 ώρα Τουρκίας (15:00 ώρα Ελλάδας), ελπίζω ότι οι σουηδικές αρχές θα έχουν λάβει μέχρι τότε τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα το επιτρέψουν», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η διαμαρτυρία δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία έκφρασης.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα του Σουηδού ομολόγου του στην Άγκυρα ματαιώθηκε μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές αρχές για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Στοκχόλμη.

Οι σουηδικές αρχές έχουν δώσει άδεια στον ακροδεξιό Σουηδό Ράσμους Παλουντάν να οργανώσει σήμερα συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Στοκχόλμη, στη διάρκειά της οποίας σκοπεύει «να κάψει το κοράνι».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.