Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συνεχίζονται οι κοινές περιπολίες Τουρκίας – Ρωσίας στο Κομπάνι της Συρίας

  Οχήματα της ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κοινή περιπολία με τουρκικές δυνάμεις στη δυτική αγροτική περιοχή ...

 



Οχήματα της ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κοινή περιπολία με τουρκικές δυνάμεις στη δυτική αγροτική περιοχή του Κομπάνι, στη βόρεια Συρία.

Τοπικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι πρόκειται για την 123η περιπολία μεταξύ των δύο δυνάμεων στην περιοχή από την υπογραφή της ρωσοτουρκικής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία.

Τον Οκτώβριο του 2019, μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας που οδήγησε στην κατάληψη του Τελ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκα, και της Σερέ Κανιέ (Ρας αλ-Αΐν) βόρεια της Χασάκα, ο Τούρκος πρόεδρος υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός , το ένα με τη Ρωσία και το άλλο με τις ΗΠΑ.

Οι συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που ορίζουν τη διακοπή όλων των εχθροπραξιών εκεί και την αποχώρηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σε βάθος 30 χιλιομέτρων μακριά από τα τουρκικά σύνορα, εκτός από τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών με τη Ρωσία για την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών.

Η περίπολος, η οποία αποτελούνταν από οκτώ ρωσικά και τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδευόμενα από δύο ρωσικά ελικόπτερα, ξεκίνησε από το χωριό Άσμα, 20 χλμ δυτικά του Κομπάνι και πέρασε από έξι χωριά της περιοχής καταλήγοντας στην αφετηρία.

Τα τουρκικά στρατιωτικά οχήματα επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω της πύλης κοντά στην Άσμα, ενώ τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα επέστρεψαν στη θέση τους κοντά στην πόλη Σιρίν νότια του Κομπάνι.

Πρόκειται για τη δεύτερη κοινή περιπολία από την αρχή του νέου έτους.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.