Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχουν φάει τα λυσακά τους... Στο επίκεντρο των τουρκικών ΜΜΕ η «νέα αμερικανική βάση στη Λάρισα»

Ευρεία κάλυψη λαμβάνει από τα τουρκικά ΜΜΕ αυτήν την εβδομάδα το θέμα της «ίδρυσης νέας αμερικανικής βάσης στη Λάρισα», υπό τη διάσταση ότι...





Ευρεία κάλυψη λαμβάνει από τα τουρκικά ΜΜΕ αυτήν την εβδομάδα το θέμα της «ίδρυσης νέας αμερικανικής βάσης στη Λάρισα», υπό τη διάσταση ότι ΗΠΑ και Ελλάδα συνεχίζουν να απειλούν την Τουρκία.

Στο θέμα αναφέρθηκε πρώτα η φιλοκυβερνητική Χουριέτ, με ανταπόκριση από την Αθήνα, ενώ συνέχεια δίνει σήμερα με σχετική ανάρτηση η ενημερωτική εθνικιστική ιστοσελίδα Ulusal, υπό τον τίτλο «Οι ΗΠΑ ιδρύουν νέες βάσεις στην Ελλάδα».

«Οι ΗΠΑ, που απειλούν ανοιχτά την Τουρκία με τις βάσεις τους, δημιουργούν νέες βάσεις στην Ελλάδα. Η αμερικανική βάση στη Λάρισα θα μετατραπεί σε Αρχηγείο Αεροπορίας Ευρώπης-Αφρικής. 

Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλα σχέδια για την πόλη της Λάρισας. Στοχεύουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου αμυντικού δικτύου για τον έλεγχο της περιοχής από τα Βαλκάνια έως τη Δυτική Ασία. Από τις 12 Νοεμβρίου, οκτώ αμερικανικά drones έχουν σταθμεύσει στην 110η Πτέρυγα Μάχης, όπου εδρεύουν τα ελληνικά F-16. 150 Αμερικανοί στρατιωτικοί σταθμεύουν στη βάση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη κατασκευαστικές εργασίες.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δαπάνησε 33 δισ. δολάρια για τη βάση της Λάρισας. Τα 8 UAV που αναπτύχθηκαν στη βάση έφτασαν τμηματικά και συναρμολογήθηκαν εκεί. Αυτά τα drones αναπτύχθηκαν βάσει της 5ετούς Αμυντικής Συμφωνίας. Ο Ελληνικός Στρατός ανέφερε ότι αυτή η ανάπτυξη είναι μέρος των προσπαθειών για βελτίωση της συνεργασίας των συμμαχικών δυνάμεων και ισχυρίστηκε ότι «θα συμβάλει στη διαλειτουργικότητα και την αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.