Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια σήμερα Πέμπτη... Πτώση της θερμοκρασίας και χαλαζόπτωση!

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου “από τις προμεσημβρινές ώρες η κακοκαιρία θα “πιάσει” την Ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Από ...





Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου “από τις προμεσημβρινές ώρες η κακοκαιρία θα “πιάσει” την Ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Από το μεσημέρι – απόγευμα της Πέμπτης και μετά, θα κινηθεί βορειοανατολικά, δηλαδή προς την Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και έτσι θα αφήσει το περιθώριο στη δυτική Ελλάδα, όπου θα αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός”.

Κακοκαιρία με… δύο μέρη

Όπως εξηγεί, υπάρχουν δύο μέρη της κακοκαιρίας, οι ισχυρές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις. Σε όλες αυτές τις δυτικές και βόρειες περιοχές όπου θα χτυπήσει η κακοκαιρία, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας θα έχουμε και πιθανόν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της κακοκαιρίας.

Και αυτό, διότι θα έχουμε και χιονοπτώσεις. Σε όλα τα ορεινά, από την κεντρική Στερεά Ελλάδα και βορειότερα, θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις όπου -έστω και πρόσκαιρα- θα χιονίσει και σε χαμηλά υψόμετρα από τα 400-500 μέτρα και πάνω. Στην Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, στα γύρω ορεινά της Θεσσαλίας θα είναι πυκνές οι χιονοπτώσεις. Δεν θα δούμε πυκνή χιονόπτωση μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στην βόρεια Ελλάδα, στη Θράκη.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

“Στην Αττική περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περίπου από τις 12 το μεσημέρι και μετά, όταν και θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος. Οι έντονες καταιγίδες που περιμένουμε, θα είναι κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις άνεμους που γενικά θα είναι νοτιάδες 7-8 μποφόρ. Μόνο στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ”.

Πτώση της θερμοκρασίας

Η Χριστίνα Ρήγου επισημαίνει στο newsit.gr ότι θα υπάρξει μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ βορρά και νότου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι “στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία θα έχουμε μέγιστη τιμή γύρω στους 7°C, ενώ στην Αττική και νοτιότερα γύρω στους 14°C και στην Κρήτη 19°C. Την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη θα έχει μέγιστη θερμοκρασία τους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αθήνα θα έχει 14°C με 15°C και στη δυτική Ελλάδα θα είναι γύρω στους 12-13°C μέγιστη τιμή. Ελάχιστη τιμή του υδραργύρου στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε 2°C με βορειοδυτικούς ανέμους 5-7 μποφόρ, ενώ στην Αθήνα 8°C με νοτιάδες 6 -7 μποφόρ, αλλά δεν θα δούμε χιόνι”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.