Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα σκεπάσουμε την Ανατολική Μεσόγειο-Αναστάτωση στην Τουρκία από τον ελληνικό ιπτάμενο “Γρύπα” που θα ξεπερνά το τουρκικό AKINCI

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι διαθέτουν τεχνολογικά ανώτερα UAV αλλά η υπεροχή τους έχει πλέον ημερομηνία λήξης και τρομάζουν για αυτό Το μνημόνιο...





Οι Τούρκοι θεωρούν ότι διαθέτουν τεχνολογικά ανώτερα UAV αλλά η υπεροχή τους έχει πλέον ημερομηνία λήξης και τρομάζουν για αυτό

Το μνημόνιο συνεργασίας για το νέο ελληνικό πρόγραμμα UAV με το όνομα “ Γρύπας” της χώρας μας, έγινε θέμα στον τουρκικό τύπο όπως ήταν αναμενόμενο.

Αυτό που “ενδιαφέρει” πολύ την Άγκυρα είναι η ανάπτυξη ενός ελληνικής κατασκευής μεγάλης εμβέλειας μονοκινητήριου UAV κατηγορίας MALE, το οποίο εκτιμούν ότι θα είναι οπλισμένο με πυραύλους.

Το αναφέρουν λέγοντας ότι ο “ Γρύπας” θα εξοπλιστεί με οπλισμό, ενώ αναφέρεται ότι σε πρώτη φάση διατέθηκε για το πρόγραμμα προϋπολογισμός 5 εκατ. ευρώ.

Όλο το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς αφορά το μέγεθος και το ύψος που θα πετά το ελληνικό UAV, καθώς και το ότι ή όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 3 χρόνια, στα οποία θα έχει αναπτυχθεί το UCAV kizilelma, με το οποίο θέλουν να βάλουν πολύ δύσκολα προβλήματα στην πανίσχυρη ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Τεχνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος Γρύπας

Άνοιγμα φτερών: 20 μέτρα.

Μέγιστο βάρος απογείωσης (MTOW) 3 τόνοι.

ικανότητα αναρρίχησης: 30 χιλιάδες πόδια.

Κινητήρας Turbojet.

Η ακτίνα δράσης του νέου ελληνικού UAV Θα καλύψει μεγάλο μέρος στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτό που “ καίει” την Άγκυρα που διαθέτει έναν πολύ σύγχρονο στόλο μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων είναι ότι η Ελλάδα με την πρώτη προσπάθεια ετοιμάζει UAV, εφάμιλλο του AKINCI, έχοντας πιθανότατα ανώτερες δυνατότητες από το τουρκικό UAV.

Ο χρόνος που απολαμβάνει μια σχετική “υπεροχή” η Τουρκία, έχει οριοθετηθεί πλέον, ενώ η κατασκευή μαζικά αυτών των ελληνικών οπλισμένων UAV, θα διακόψει τα όνειρα για την “Γαλάζια Πατρίδα” των Νεο-οθωμανών Τούρκων, σε συνδυασμό με τα νέα ελληνικά επιτεύγματα, που είναι μη επανδρωμένα σκάφη και οχήματα, με τα οποία οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα πάρουν το πάνω χέρι στην περιοχή των νησιών μας, που τόσο έχουν βάλει στο μάτι οι “γείτονες”.
Τα ελληνικά νησιά θέλουν συστήματα παρεμβολών κατά των Τούρκων

Τα πράγματα είναι απλά και οφείλουμε να δημιουργήσουμε σε έναν αριθμό νησιών ένα παρόμοιο σύστημα παρεμβολών κατά των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και των drones.

Η Ελλάδα οφείλει από “χθες” να ακολουθήσει πιστά το ρωσικό μοντέλο, το οποίο εφαρμόζει η Μόσχα σε ολόκληρη την νότια περιοχή της Ουκρανίας, με δεκάδες βελτιωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, με τα οποία θα μπλοκάρει τα πάντα στο Αιγαίο.

Για τον σκοπό αυτόν, και επειδή το κόστος ίσως είναι μεγάλο, η κρατική ελληνική αμυντική βιομηχανία σε συνεργασία με πανεπιστήμια θα πρέπει να ετοιμάσει το ελληνικό σύστημα παρεμβολών.

Πρόκειται για μια ελληνική τεχνολογική επανάσταση, εφόσον γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, αφού τροχοφόρα οχήματα του στρατού και πολεμικά σκάφη θα μπορούν να “ κατεδαφίζουν” τουρκικά UAV από συγκεκριμένες αποστάσεις, ακυρώνοντας το “καλό χαρτί” των Τούρκων σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πιθανή σύγκρουση σε στεριά και αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.