Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικός Στρατός: Έρχονται ακόμη 400 M-1117 Guardian εντός του 2023!

   Η Ελλάδα θα παραλάβει 400 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 Guardian το 2023 ως μέρος της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του στρατ...

  



Η Ελλάδα θα παραλάβει 400 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 Guardian το 2023 ως μέρος της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του στρατιωτικού της οπλοστασίου στο πλαίσιο συμβάσεων με πολλές χώρες, δήλωσε την Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

«Αναμένουμε να λάβουμε άλλα 400 τεθωρακισμένα οχήματα επιτήρησης M1117 φέτος», είπε ο Παναγιωτόπουλος σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση κατά τη διάρκεια συζήτησης για ψηφοφορία δυσπιστίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα αποτελούν μέρος 172 αμυντικών προγραμμάτων που εγκρίθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και έγιναν δυνατά μέσω των συμφωνιών που έχει διαπραγματευτεί με άλλες χώρες, είπε ο Παναγιωτόπουλος.

Αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και στρατηγικές συμφωνίες με τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύναψη παρόμοιων στρατηγικών συμφωνιών, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμφωνίες για απόκτηση ή εκσυγχρονισμό μαχητικών F-16 Mirage 2000 και Rafale, φρεγάτες Belharra και Meko, πυραύλους ακριβείας Spike NLOS και ελικόπτερα Romeo.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα λάβει τέσσερα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder 1/Α3 τις επόμενες ημέρες σε αντάλλαγμα για τα σοβιετικά BMP-1, τα οποία η Αθήνα μετέφερε στο Κίεβο. Τον Δεκέμβριο, ο Παναγιωτόπουλος είπε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε αμυντικό προϋπολογισμό 5,65 δισεκατομμύρια ευρώ (5,9 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.