Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πήραν σειρά για αναβάθμιση και τα 38 F-16 Block 50C/D

Ετοιμότητα οτι θα έχει ήδη αρχίσει και η αναβάθμιση των 38 μαχητικών F-16  50 την οποία προανήγγειλε χθες από την Τανάγρα ο πρωθυπουργός ...






Ετοιμότητα οτι θα έχει ήδη αρχίσει και η αναβάθμιση των 38 μαχητικών F-16  50 την οποία προανήγγειλε χθες από την Τανάγρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στην επίλυση μιας ακόμη εκκρεμότητας στην πορεία εκσυγχρονισμού της Π.Α. και τη μετατροπή της σε μία από τις πλέον υπολογίσιμες αεροπορικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 50C/D των Μοιρών 341Μ και 347Μ στο επίπεδο 52+/Adv., πραγματοποιώντας ένα τεχνολογικό άλμα 15 ετών στα ήδη υπάρχοντα μαχητικά μας αεροσκάφη …

Οι Τούρκοι έχουν ακουστά τους χειριστές της 347 Μοίρας που πριν πετάξουν με τα F-16C/D Block 50, κυριαρχούσαν στο Αιγαίο με τα θρυλικά A-7H “Corsair II”.

Ο εκσυγχρονισμός των 38 F-16 θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου (111 Πτέρυγα Μάχης), ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται στην ΕΑΒ οι εργασίες αναβάθμισης των F-16 Viper.

Ο εκσυγχρονισμός των 38 F-16 block 50 θα στηρίζεται στα απάρτια που θα αφαιρεθούν από τα 84 F-16 block 52+

Η HAF με αυτόν τον τρόπο θα διαθέτει δύο ακόμη Πολεμικές Μοίρες με τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες θα μπορούν να επιχειρούν με πλήθος όπλων και κυρίως θα διαθέτουν το εξαιρετικά χρήσιμο link 16.

Με την αναβάθμιση των 38 block 50 στο επίπεδο 52+/Adv η</strong> Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει μια πανίσχυρη δύναμη μαχητικών και θα υπερτερεί των Τούρκων στο Αιγαίο σε όλα τα επίπεδα !!.

Στο επιτελείο του αρχηγού ΓΕΑ<strong> Θεμιστοκλή Μπουρολιά –που έχει μπροστά του έναν ανοικτό, πολυετή ορίζοντα εντός του οποίου η Π.Α. θα αποκτήσει ακόμα ισχυρότερες επιχειρησιακές δυνατότητες– υπάρχει και ένα σαφές σχέδιο για τα παλαιότερα F-16 Block 30.

Τα παλιότερα F-16 της Π.Α. δεν πρόκειται να μεταφερθούν πουθενά εκτός Ελλάδας, ούτε και υφίσταται κάποιο σχέδιο παραχώρησής τους, αλλά θα παραμείνουν επιχειρησιακά ενεργά καθώς σηκώνουν σε καθημερινή βάση τεράστιο φόρτο εργασίας στο Αιγαίο.

Αντιθέτως εξετάζονται τρόποι για τη διατήρησή τους σε υψηλή διαθεσιμότητα, ενώ αριθμός αυτών θα μετατραπούν σε αεροσκάφη εκπαίδευσης των νέων ιπταμένων</strong>, ως εισαγωγή στον μελλοντικό στόλο των νεότερων τύπων F-16 Viper, Block 52+ Advanced και αναβαθμισμένων Block 50. https://veteranos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.