Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Αίγυπτος θα παράγει το κορεατικό μαχητικό αεροσκάφος T/FA-50 με δυνατότητα εξαγωγής

   Η Αίγυπτος αποφάσισε επίσημα να υπογράψει και να παράγει ένα από τα πιο προηγμένα και ισχυρά ελαφρά αεροσκάφη μάχης για επιθετικούς και ...

  



Η Αίγυπτος αποφάσισε επίσημα να υπογράψει και να παράγει ένα από τα πιο προηγμένα και ισχυρά ελαφρά αεροσκάφη μάχης για επιθετικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς στον κόσμο.

Πρόκειται για το νοτιοκορεατικό μαχητικό αεροσκάφος FA-50, ένα πολύ ειδικό μοντέλο με προηγμένα ηλεκτρονικά, και η Αίγυπτος θα λάβει επίσης άδεια εξαγωγής του μαχητικού αεροσκάφους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην Αραβική περιοχή και στην αφρικανική ήπειρο.

Η αρχική συμφωνία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα περιλαμβάνει 100 ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη, ανέφεραν πηγές κορεατικών μέσων ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η μία χρησιμοποιείται για προηγμένη εκπαίδευση πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς και ονομάζεται T-50, και η άλλη χρησιμοποιείται ως αεροσκάφος ελαφριάς επίθεσης (της ίδιας κατηγορίας με το ινδικό και το πακιστανικό JF -17 Tejas) και ονομάζεται F/A-50.

Η Αίγυπτος θα υπογράψει για να αγοράσει την πιο πρόσφατη έκδοση, που είναι το FA-50, που περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό ραντάρ αναζήτησης AESA που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε από την κορεατική εταιρεία Samsung και τη γαλλική εταιρεία Thales, η οποία κατασκευάζει το μαχητικό ραντάρ του αεροσκάφους Rafale.

Το νέο ραντάρ θα χρησιμοποιηθεί επίσης στα αναβαθμισμένα κορεατικά αεροσκάφη F-16, ενώ ενδέχεται να λειτουργεί και στα αεροσκάφη F-16 Block 52 της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, αυξήθηκε η εσωτερική δεξαμενή καυσίμου του μαχητικού αεροσκάφους FA-50, προστέθηκαν πρόσθετες δεξαμενές καυσίμων, ώστε η αυτονομία του να φτάσει τα 2400 km αντί για 1850 km και ο παλιός κινητήρας General Electric F-404 αντικαταστάθηκε από το F The το νέο, το υπέροχο και το δυνατό.

Ο κινητήρας 414, ο οποίος είναι ο ίδιος κινητήρας με το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-18 "Super Hornet", θα δώσει στο μαχητικό αεροπλάνο μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς όπλου.

Το προηγμένο εκπαιδευτικό και ελαφρύ αεροσκάφος μάχης T/FA-50 μπορεί να μεταφέρει δύο πυραύλους κρουζ σε μία πτήση, το γερμανικό KEPD-350, το οποίο ζυγίζει 1,4 τόνους, έχει κεφαλή 481 κιλά, έχει βεληνεκές 500 χλμ και πετά σε ταχύτητα 0,95 Mach, ή θα μπορεί να μεταφέρει δύο πυραύλους κρουζ Cheonryong που είναι ένας κορεατικός πύραυλος κρουζ stealth που βασίζεται στον γερμανικό πύραυλο και έχει βεληνεκές 300 έως 500 km.

Defense Arabia
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.