Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία GAIA: Κυριακή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Προειδοποίηση για την Αθήνα

    Ο καιρός έχει αγριέψει για τα καλά με την κακοκαιρία GAIA να έχει ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια της σε πολλές περιοχές της χώρας και τ...

   



Ο καιρός έχει αγριέψει για τα καλά με την κακοκαιρία GAIA να έχει ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια της σε πολλές περιοχές της χώρας και την Κυριακή (11.12.2022) αναμένεται τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.

Σε Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία ο καιρός έχει ξεκινήσει να προκαλεί προβλήματα και την Κυριακή η κακοκαιρία GAIA αναμένεται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν και δυνατοί άνεμοι. Το 112 έχει ηχήσει σε πολλές περιοχές προειδοποιώντας τους κατοίκους.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα με την Αθήνα να είναι μια από τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο, καθώς λόγω της αστικοποίησης είναι πιο εύκολο να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Μάλιστα η κακοκαιρία κατατάσσεται στην κατηγορία 4 που συνιστά ιδιαίτερη προσοχή.

«Είναι μια αρκετά σοβαρή κακοκαιρία και, κυρίως την Κυριακή, θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας με έντονα φαινόμενα, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια ανατολικότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Επισημαίνει μάλιστα ότι «θέλει πολλή προσοχή γιατί θα έχουμε αρκετά μεγάλα ύψη βροχής» και εστιάζει στην Κυριακή καθώς όπως λέει την GAIA, «την συγκεκριμένη κακοκαιρία την κατηγοριοποιούμε στην κατηγορία 4 που είναι μια πολύ έντονη κακοκαιρία. Ισχυρές βροχές θα έχουμε καταρχάς στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου, σε όλο το δυτικό τόξο από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο. Στην συνέχεια θα επηρεαστούν και οι ανατολικές περιοχές από το μεσημέρι και μετά και στην Αττική και αργότερα και στο ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες. Θα επηρεάσει και την Κρήτη αλλά λιγότερο. Γενικά θα επηρεάσει εν πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Θα είναι πιο δύσκολη μέρα από το Σάββατο».
«Γιατί φοβόμαστε στην Αθήνα»

Μάλιστα όσον αφορά στην Αττική ο κ. Λαγουβάρδος τονίζει ότι «στην πρωτεύουσα φοβόμαστε γιατί δημιουργούνται προβλήματα με μέτρια ύψη βροχής εξαιτίας της μεγάλης αστικοποίησης. Θα δούμε λεπτομέρειες όπως ακριβώς θα κινηθεί η κακοκαιρία, την παρακολουθούμε».

Ως προς τους ανέμους, «θα επικρατήσουν νοτιάδες τοπικά 7 μποφόρ και θα έχουμε ήπιες σχετικά θερμοκρασίες εξαιτίας των ανέμων αυτών. Στις περιοχές που θα βρέχει αρκετά η θερμοκρασία δεν θα ανέβει ιδιαίτερα, γιατί θα έχουμε έντονη νέφωση και βροχόπτωση. Θα έχουμε επίσης και αρκετή έντονη μεταφορά σκόνης, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή. Θα έχουμε και κεραυνική δραστηριότητα αλλά το βασικό είναι οι βροχές και τα μεγάλα ύψη βροχών που θα έχουμε σε κάποιες περιοχές, όπως τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στην Αττική».

Από την Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες οι άνεμοι, σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνο της ιστοσελίδας meteo.gr, θα εξακολουθήσουν να είναι «νοτιάδες και οι θερμοκρασίες να είναι ήπιες -που όμως είναι υψηλές για την εποχή-, ενώ θα έχουμε βροχές εκ νέου στην ερχόμενη εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.