Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια σφαίρα στο κεφάλι... για Ιράνο που βγήκε μαζί με άλλους να πανηγυρίσει τη νίκη των... ΗΠΑ επί του Ιράν...!!!

  Ένας άνδρας σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν, πανηγυρίζοντας την ήττα της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, σύμφωνα...

 



Ένας άνδρας σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν, πανηγυρίζοντας την ήττα της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Το Ιράν έχασε από τις ΗΠΑ με 1-0 στην τελευταία αγωνιστική του δεύτερου γκρουπ του Μουντιάλ 2022, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού. Αυτή η εξέλιξη αντί για απογοήτευση προκάλεσε χαρά σε πολλούς οπαδούς σε διάφορες πόλεις του Ιράν που βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/11). Στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την καταστολή των διαδηλώσεων μετά το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Μάλιστα, στη διάρκεια των πανηγυρισμών ένας άνδρας φέρεται να έπεσε νεκρός μετά από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο βόρειο Ιράν, με τις πληροφορίες του BBC και της Daily Mail, που αναφέρουν ότι ο Μεχράν Σαμάκ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και πανηγύριζε.

Η οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν ανέφερε ότι το προσωπικό ασφαλείας πυροβόλησε και σκότωσε τον 27χρονο Μεχράν Σαμάκ, στην πόλη Μπαντάρ Ανζάλι, καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και κόρναρε για να γιορτάσει την ήττα της ιρανικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας αρνήθηκαν ότι σκότωσαν τους φιλάθλους που πανηγύριζαν, ωστόσο πολλοί ακτιβιστές υποστήριξαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στην πόλη Μπεχμπαλάν, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το BBC.

Επίσης, η κουρδική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw ανέφερε ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ πανηγύριζαν σε διάφορες πόλεις.

Να σημειώσουμε ότι η άρνηση των παικτών του Κάρλος Κεϊρόζ να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο στην πρεμιέρα με την Αγγλία (6-2) ερμηνεύτηκε ως ένδειξη υποστήριξης στους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.