Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

: Επεισόδια, μολότοφ και προσαγωγές μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τις πορείες για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέ...





Επεισόδια με μολότοφ και χημικά σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τις πορείες για την επέτειο των 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε 19 προσαγωγές έως τώρα στην Αθήνα, οι 6 εκ των οποίων έγιναν πριν ξεκινήσει η πορεία και οι 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια. Στη Θεσσαλονίκη, έγιναν 16 προσαγωγές, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην Ομόνοια, όπου υπήρξε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσει μια μεγάλη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, κάποιοι κουκουλοφόροι εγκλώβισαν δύο αστυνομικούς στον υπόγειο σταθμό του μετρό και τους προπηλάκισαν. Επενέβη η ομάδα ΟΠΚΕ, η οποία απομάκρυνε τους νεαρούς και απεγκλώβισε τους αστυνομικούς. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, όπως προβλέπουν οι έως τώρα σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ.. Παράλληλα, drone και ελικόπτερα ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ έχουν επιστρατευτεί και οι «Αίαντες», οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη συμβολή της Ναυαρίνου με την Αραχώβης, στα Εξάρχεια. Επίσης, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην οδό Μπενάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαροί που αποσπάστηκαν από την πορεία, καθώς διαλυόταν πριν από την Ομόνοια, έστριψαν στη οδό Μπενάκη, όπου άναψαν φωτιές και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που έσβησαν φωτιές και απομάκρυναν οδοφράγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.