Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Οι Αρχές ελέγχουν πόρτα-πόρτα τα σπίτια για νεκρούς κι εγκλωβισμένους στο Μπάφαλο

   Αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι σήμερα στις γειτονιές του Μπάφαλο για να ελέγξουν αν είναι ασφαλείς όλ...

  



Αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι σήμερα στις γειτονιές του Μπάφαλο για να ελέγξουν αν είναι ασφαλείς όλοι οι κάτοικοι, μετά τη φονική χιονοθύελλα που έθαψε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Υόρκης κάτω από 140 εκατοστά χιόνι.



Η χριστουγεννιάτικη θύελλα που συνοδευόταν από πολικές θερμοκρασίες έπληξε σχεδόν όλη τη χώρα, μέχρι τα σύνορα με το Μεξικό. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 34 από αυτούς στο Μπάφαλο και την ευρύτερη κομητεία Ίρι και ένας στην κομητεία του Νιαγάρα.

Ο τοπικός αξιωματούχος Μαρκ Πόλονκαρζ είπε ότι ενδέχεται να βρεθούν και άλλοι νεκροί από τις έρευνες των αστυνομικών σε συνοικίες που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. «Φοβόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι καλά ή που απεβίωσαν», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.





Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί άνθρωποι πέθαναν μέσα στα αυτοκίνητά τους ή στον δρόμο, ορισμένοι αφού περίμεναν επί ώρες τα σωστικά συνεργεία.

Σχεδόν σε όλες τις περιοχές έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά. Περίπου 75 εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν όλο το 24ωρο και φορτώνουν τόνους χιονιού σε 120 φορτηγά. Ο στόχος είναι να ανοίξει τουλάχιστον μία λωρίδα κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους μέχρι απόψε το βράδυ, είπε ο Πόλονκαρζ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ στο Μπάφαλο. Στρατιώτες και αστυνομικοί από την πόλη της Νέας Υόρκης κλήθηκαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα που είχαν μείνει στον δρόμο και να εμποδίσουν όσα επιχειρούσαν να μπουν στην πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.