Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κωνσταντινούπολη: Μουσουλμανικό Κήρυγμα με σπαθί στην Αγία Σοφία

  Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, έκανε τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία και εκφώνησε κήρυγμα κρατών...

 



Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, έκανε τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία και εκφώνησε κήρυγμα κρατώντας ένα σπαθί.

Ο Ερμπάς έκανε το κήρυγμα με ένα σπαθί στο χέρι μετά την πρώτη προσευχή της Παρασκευής αφού μετατράπηκε ο ναός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο ίδιος, μάλιστα, κοινοποίησε τη φωτογραφία του στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του λογαρισαμού της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων, με το σπαθί στο χέρι.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερμπάς είχε κάνει το κήρυγμα την πρώτη Παρασκευή μετά τη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Ερμπάς, δήλωσε:

«Όταν κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη, το πρώτο κήρυγμα της Παρασκευής στην Αγία Σοφία διαβάστηκε με σπαθί και συνεχίστηκε έτσι για 481 χρόνια. Η ανάγνωση του κηρύγματος με αυτόν τον τρόπο είναι αφενός γνωστοποίηση ότι η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε τζαμί και αφετέρου είναι μήνυμα για την κατάκτηση της», όπως χαρακτηριστικά είπε.

--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.