Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χεσμένοι οι Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελλάδα μετατρέπει την Κρήτη σε απόρθητο φρούριο»

Η Άγκυρα έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι αναβαθμίζεται η Σούδα, ότι γίνονται έρευνες υδρογονανθράκων και ότι η Ελλάδα σκέφτεται να επεκτε...





Η Άγκυρα έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι αναβαθμίζεται η Σούδα, ότι γίνονται έρευνες υδρογονανθράκων και ότι η Ελλάδα σκέφτεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νότια της Κρήτης. 

Σκούρα τα έχει βρει η Τουρκία με το θέμα των εξοπλιστικών της Ελλάδας και τις στρατηγικές κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να εξαπολύει απειλές.

Η Άγκυρα έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι αναβαθμίζεται η Σούδα, ότι γίνονται έρευνες υδρογονανθράκων και ότι η Ελλάδα σκέφτεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νότια της Κρήτης.

Τούρκοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα πάει να παραβιάσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και αναφέρουν ως συνέπεια ότι η Τουρκία μπορεί να συγκεντρώσει ναυτικές δυνάμεις νότια της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο Εράι Γκιοτσλουέρ, Μέλος Κέντρου Ερευνών ASAM, είπε: «Ο λόγος που οι Έλληνες θέλουν να κάνουν την Κρήτη απόρθητο κάστρο είναι συγκεκριμένος. Θέλουν να κάνουν πονηριά, να αυξήσουν τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, για να αυξήσουν και την περιοχή της ΑΟΖ τους. Όμως θα παραβιάσουν την ΑΟΖ της Λιβύης, η οποία έχει συμφωνηθεί με την Τουρκία. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει αυτό. Η Τουρκία μπορεί να πει πως “έχω συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη”. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης θα πει στον ΟΗΕ πως δεν το αποδέχεται αυτό και θα το κοινοποιήσει στον ΟΗΕ, αν χρειαστεί. Μάλιστα, μπορεί να υπάρξει και συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων εδώ, καθώς υπάρχει από πίσω η Τουρκία.»

Παράλληλα, η τουρκική υπηρεσία του BBC τονίζει ότι «αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο». Όπως αναφέρεται είναι δύσκολα τα πράγματα για την Τουρκία με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας που συνεχώς αναβαθμίζονται και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τα F-35. Η Τουρκία έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Ελλάδα, λέει το BBC κάνοντας αναφορά στα 24 Rafale και τα F-16 Viper.

Επίσης, υπάρχουν διαρροές στην εφημερίδα Hurriyet ότι τον Ιανουάριο μπορεί ο Ερντογάν να συναντήσει τον Μπάιντεν και να τον πείσει να πάει στο Κογκρέσο το θέμα των εξοπλιστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.