Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ισραηλινοί πύραυλοι που τρέμει η Τουρκία μπαίνουν και σε πλοία – Θα το τολμήσει η Ελλάδα

   Οι ισραηλινοί πύραυλοι που τρέμει η Τουρκία μπαίνουν και σε πλοία ενώ αλλάζουν όλα αν το τολμήσει και η Ελλάδα. Η Ισραηλινή Αεροδιασ...

  



Οι ισραηλινοί πύραυλοι που τρέμει η Τουρκία μπαίνουν και σε πλοία ενώ αλλάζουν όλα αν το τολμήσει και η Ελλάδα.

Η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Industries (IAI) ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου 2022 ότι εκτόξευσε επιτυχώς πύραυλο εδάφους-αέρος BARAK LRAD από ισραηλινή κορβέτα INS Oz κλάσης Sa’ar 6.

«Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του αμυντικού συστήματος BARAK είναι ένας πολλαπλασιαστής δύναμης για τις κορβέτες κλάσης Sa’ar και για το ισραηλινό ναυτικό», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος εξοπλισμού του Ισραηλινού Ναυτικού, RAdm. Άριελ Σιρ.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα.

Θα μπορούσε η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ;


Με τους Ισραηλινούς οι Αθήνα έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, αφού ισραηλινή αντιπροσωπία συζητά με την Ελλάδα την αγορά των Spike NLOS.

Mάλιστα, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράν, πολλές φορές έχει τονίσει πως «έρχονται νέες συμφωνίες σε άμυνα και επενδύσεις» ενώ υπογράμμισε πρόσφατα πως Ελλάδα και Ισραήλ θα παραμείνουν κοντά, άσχετα με την πρόσφατη προσέγγιση Τούρκων και Ισραηλινών.

Θα μπορούσαν οι BARAK, με εμβέλεια έως και 150 χλμ, να μπουν και σε ελληνικά πλοία;

Οι BARAK αναπτύσσονται στις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar 6 που πρόσφατα παρέλαβε και ανέπτυξε το Ισραήλ και είναι μέρος της ισραηλινής πολυεπίπεδης άμυνας μαζί με τη ναυτική έκδοση του Iron Dome. ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.