Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποια γλώσσα θα έχει τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές μέχρι το 2050; Και ΟΧΙ δεν είναι η Αγγλική...

Είναι ξεκάθαρο ότι η γνώση ξένων γλωσσών μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει για το άτομο που θα επιχειρήσει να μάθει μία, καθώς μπορεί να διε...







Είναι ξεκάθαρο ότι η γνώση ξένων γλωσσών μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει για το άτομο που θα επιχειρήσει να μάθει μία, καθώς μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές του, να προσθέσει μία νέα “δυνατή” δεξιότητα στο βιογραφικό του, ενώ μπορεί να ταξιδέψει με μεγαλύτερη άνεση και να γνωρίσει πιο εύκολα κόσμο (ειδικά αν κάποιος μιλάει γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα ισπανικά ή τα γαλλικά). Επίσης, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει με ευκολία ξένες σειρές και ταινίες, ενώ η λίστα με τα οφέλη των ξένων γλωσσών είναι πραγματικά ατελείωτη.

Όταν το θέμα έρχεται στην εκμάθηση κάποιας νέας γλώσσας, πολλά άτομα σκέφτονται μεταξύ άλλων παραγόντων ποια γλώσσα έχει τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές και ποια θα συνεχίσει να έχει απήχηση στην αγορά εργασίας στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή η γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές είναι τα Μανδαρινικά Κινεζικά, ενώ ακολουθούν τα Ισπανικά και τα Αγγλικά στην δεύτερη και την τρίτη θέση. Την χρυσή πεντάδα συμπληρώνουν μέχρι στιγμής τα Χίντι ή Ινδικά και τα Αραβικά.

Τι αναμένεται όμως να συμβεί μέχρι το 2050;

Αν νομίζετε ότι θα αλλάξουν πολλά, τότε εδώ έρχεται το plot twist. Τα Μανδαρινικά Κινεζικά μάλλον θα εξακολουθήσουν να είναι η νούμερο 1 γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, το Preply ανέλυσε ιστορικά δεδομένα φυσικών ομιλητών από τις 28 γλώσσες με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στον κόσμο, που ομιλούνται από το 58% από το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Το Preply κατέληξε πως η top τετράδα γλωσσών θα παραμείνει ίδια, αλλά η ανάπτυξή τους δεν θα έχει τον ίδιο ρυθμό. Μέχρι το 20150 τα Μανδαρινικά Κινεζικά θα είναι η γλώσσα με τους πιο πολλούς φυσικούς ομιλητές, αλλά η μείωση των γεννήσεων και η αύξηση του γηραιού πληθυσμού μεταξύ άλλων παραγόντων θα επιτρέψουν ανάπτυξη της γλώσσας της τάξεως του 27%.

Αν σας φαίνεται πολύ μεγάλη και ραγδαία η ανάπτυξη της συγκεκριμένης γλώσσας, κάνετε λάθος. Και αυτό γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με το Preply, από το γεγονός πως τα Ισπανικά και τα Αγγλικά που ακολουθούν αναμένεται να αναπτυχθούν περί τα 44%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.