Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμική Αεροπορία: Ψάχνουν αντίδοτο στις «οχιές» και τα Rafale οι Τούρκοι... αλλά μπα...

Μπορεί οι Τούρκοι να γνωρίζουν πως οι δηλώσεις τους παίζονται πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ και για το λόγο αυτό να επιχειρούν να τρομοκρατήσ...





Μπορεί οι Τούρκοι να γνωρίζουν πως οι δηλώσεις τους παίζονται πρώτο θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ και για το λόγο αυτό να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με την επιθετικής τους ρητορική, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ο πανικός είναι μάλλον από την άλλη πλευρά του Αρχιπελάγους.

Είναι σαφές πως οι εικόνες που φτάνουν στα τουρκικά επιτελεία από την Ελλάδα, μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν. Πέρα από την ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν αποδείξει τα αντανακλαστικά τους σε κάθε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, η εξοπλιστική ενίσχυση των τριών Κλάδων, με πανίσχυρα και υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, αναγκάζουν το τουρκικό καθεστώς να περιορίζεται σε γραφικές δηλώσεις που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν.

Οι εικόνες με τα δύο ολοκαίνουργια Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας να προσγειώνονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης και να μπαίνουν στη νέα τους «φωλιά», την 331 ΜΠΚ «Γεράκι», είναι δεδομένο πως πέρα από τον δικαιολογημένο εκνευρισμό, προκαλεί και έντονη ανησυχία στην Άγκυρα, που βλέπει τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, τους πολύπειρους Έλληνες, να πιάνουν στα χέρια τους ένα από τα καλύτερα μαχητικά της Δύσης.

Με την έλευση των Rafale, οι Τούρκοι αντιλλαμβάνονται ότι τα περιθώρια για «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο στενεύουν, μιας και πέρα από τη σαφή υπεροχή της Ελλάδας σε ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού, η Πολεμική μας Αεροπορία έχει αποκτήσει και ποιοτικό πλεονέκτημα σε Μέσα, με Rafale, F-16 Viper, αναβαθμισμένα F-16 Block 50+ adv, τα «άγνωστα» στους Τούρκους Mirage 2000-5, αλλά και τα πάντα αξιόπιστα F-4 Pahantom. Δεν μιλάμε για οποιαδήποτε μαχητικά, αλλά για τα πιο σύγχρονα μαχητικά σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τα Rafale επίσης, όπως έχουμε επισημάνει, δεν έρχονται στην Ελλάδα γυμνά... έρχονται φορτωμένα, φέροντας πυραύλους μεγάλης εμβέλειας (άνω των 100 χιλιομέτρων) αέρος – αέρος Meteor και τους ήδη γνωστούς στους Έλληνες, Mica, αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet και πυραύλους κρούσης SCALP. Το αεροσκάφος φέρει το ραντάρ RBE2 της Thales, το οποίο είναι ικανό να ιχνηλατεί ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα, ενώ έχει την ικανότητα να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Για παράδειγμα, έχοντας δύο φονικούς πυραύλους Meteor κάτω από τα φτερά τους, τα ελληνικά Rafale θα μπορούν να στοχοποιούν και να πλήττουν εχθρικά αεροσκάφη από πολύ μεγάλες αποστάσεις, όντας παράλληλα εκτός του βεληνεκούς των αντίπαλων πυραύλων. Το πανίσχυρο ραντάρ θα εντοπίζει τους στόχους, θα εγκλωβίζονται και η εκτόξευση θα επιφέρει φονικό πλήγμα. Τι σημαίνει αυτό; No Escape Zone άνω των 60 χιλιομέτρων!

Την ίδια ώρα, η Τουρκία αδυνατεί να βρει ακόμα και… βίδα για τα μαχητικά της, με τα μαντάτα μάλιστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μετά και τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, να είναι εξαιρετικά δυσοίωνα για τα εξοπλιστικά των γειτόνων και ιδίως για την απόκτηση F-16.

Μάταια οι Τούρκοι προσπαθούν να μας τρομάξουν με δοκιμές πυραύλων αέρος αέρος που έφτιαξαν οι ίδιοι. Η Πολεμική μας Αεροπορία παραμένει απόλυτη κυρίαρχος στον ουρανό του Αιγαίου και μάλλον αυτοί που τρέμουν τα όπλα της και τους πιλότους της είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι χειριστές, που επιστρέφουν καθημερινά στις τουρκικές Μοίρες «δαρμένοι» και τρομοκρατιμένοι από το εφιαλτικό «kill» στα αυτιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.