Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ψεύτες οι Τούρκοι... Τουρκία: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

   Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων στην Τουρκία, Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήπ...

  



Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων στην Τουρκία, Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοποιούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Οι τουρκικές Αρχές από την πρώτη στιγμή «έδειξαν» τους Κούρδους αντάρτες ως υπεύθυνους της φονικής έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν περισσότεροι από 80.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG ευθύνονται για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σοϊλού υποστήριξε πως η εντολή για την επίθεση είχε δοθεί στο Κομπάνι, μια πόλη της βόρειας Συρίας, όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια επιχειρήσεις εναντίον της YPG.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως η YPG είναι πτέρυγα του PKK. Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει τη YPG στη σύγκρουση στη Συρία, με αποτέλεσμα τριβές με την Τουρκία, χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η Αλμπασίρ είπε στη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και εισήλθε στην Τουρκία από την Αφρίν, μια άλλη πόλη στη βόρεια Συρία.

Τούρκος αξιωματούχος είπε πως το ενδεχόμενο να είναι υπεύθυνη για την επίθεση η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει απορριφθεί πλήρως».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.