Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβδαρίδου: Αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία λόγω καταγγελιών Metoo

  Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Βάσω Τσαβδαρίδου δεν παρέλαβε βραβείο από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία διαμαρτυρόμεν...

 



Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής Βάσω Τσαβδαρίδου δεν παρέλαβε βραβείο από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι οι καταγγελίες για το #MeToo της γυμναστικής εκκρεμούν.

Όπως είπε, η καταγγελία που έκανε η ίδια και άλλοι 26 αθλητές στην υπόθεση #MeToo στη γυμναστική παραμένει σε εκκρεμότητα.

«Θέλω σήμερα να μην πάρω αυτό το βραβείο γιατί εκκρεμεί αυτή η κατάσταση και οι καταγγέλλοντες αθλητές δεν έχουμε δικαιωθεί ηθικά ακόμα. Περιμένουμε όλοι να κάνει η ΕΠΟ αυτό που οφείλει έτσι ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα. Γιατί μόνο έτσι θα δούμε χαμόγελα και μεγάλες επιτυχίες. Δεν θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη στιγμή αυτή», είπε, εξηγώντας γιατί δεν παρέλαβε το βραβείο.

Οι καταγγελίες αφορούν κακοποιήσεις αθλητριών κατά τη διάρκεια προπονήσεων και αγώνων για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ποινικά η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς είχαν παραγραφεί τα αδικήματα, ωστόσο περίμεναν να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και οι καταγγέλλουσες διαμαρτύρονται γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανά του τις καταγγελίες, σκεπτόμενο ότι ήδη ποινικά έχουν παραγραφεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.