Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός νίκησε τον τούρκο Ρεμπουπλικάνο Dr OZ στην Πενσυλβάνια... και δεν μας νοιάζει αν είναι και αναρχοαυτόνομος!

Ο Τζον Φέτερμαν με το εντυπωσιακό μούσι, το casual ντύσιμο και τα τατουάζ στα χέρια, κατάφερε να εκτοπίσει τον εκλεκτό του Τραμπ, Ρεπουμπλι...





Ο Τζον Φέτερμαν με το εντυπωσιακό μούσι, το casual ντύσιμο και τα τατουάζ στα χέρια, κατάφερε να εκτοπίσει τον εκλεκτό του Τραμπ, Ρεπουμπλικανό Μεχμέτ Οζ, τουρκικής καταγωγής. Για τους «New York Times», το 2009 ο Φέτερμαν ήταν ο πιο «cool» δήμαρχος της Αμερικής.

Σήμερα, ο Δημοκρατικός που έκανε την ανατροπή στην Πενσιλβάνια βάζοντας στο περιθώριο τον Μεχμέτ Οζ, ένθερμο υποστηρικτή του τέως προέδρου των ΗΠΑ, διάσημο τηλεγιατρό «Δρ. Οζ», αναδεικνύεται σε «φύλακα - άγγελο» του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Η κατάκτηση της έδρας στη Γερουσία στην πολιτεία- κλειδί για τις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές ήταν ανέλπιστη με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έδειχναν μεγάλο φαβορί τον φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το 2005 έως το 2019, ο Τζον Φέτερμαν διετέλεσε δήμαρχος του Μπράντοκ στην Πενσιλβάνια.

Το 2016, έθεσε υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς για την έδρα της Γερουσίας στην Πενσιλβάνια. Τότε δεν τα κατάφερε. Τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την κενή θέση που άφηνε ύστερα από την αποχώρηση και συνταξιοδότησή του, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστή Πατ Τούμεϊ, στις εκλογές του 2022.

Στις προκριματικές εκλογές του Μαΐου, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πρόσωπο της διπλανής πόρτας»

Όπως σχολιάζουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, η λαοφιλία του Φέτερμαν, με την ιδιαίτερη εμφάνιση - τα τατουάζ στα χέρια του και το casual ντύσιμο- οφείλεται στη εικόνα του που παραπέμπει στο «πρόσωπο της διπλανής πόρτας» αγγίζοντας την ψυχή του μέσου Αμερικανού.

Η νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές κρίνεται σημαντική όχι μόνον γιατί απέσπασε την έδρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά γιατί ο Δρ. Μεχμέτ Οζ ήταν προσωπική επιλογή του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Φέτερμαν έσπευσε να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του για την τιμή που του έκαναν. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ομιλίας του, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στην σύζυγό του, χάρη στην οποία , όπως είπε, είναι ακόμα ζωντανός. Πρόσφατα, ο Φέτερμαν είχε μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, κατάφερε όμως να βγει νικητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.