Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Τουρκία αρχίζει να πληρώνει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο

   Η Τουρκία άρχισε να πληρώνει μέρος του φυσικού αερίου που εισάγει από τη Ρωσία σε ρούβλια, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ...

  



Η Τουρκία άρχισε να πληρώνει μέρος του φυσικού αερίου που εισάγει από τη Ρωσία σε ρούβλια, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντομέζ.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο TRT Haber, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθεί η ποσότητα του ρωσικού φυσικού αερίου που θα πληρωθεί σε ρούβλια.

«Το φυσικό μας εμπόριο με τη Ρωσία συνεχίζεται προς πολλές κατευθύνσεις. Η ενέργεια είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά. Υπάρχει τουρισμός, υπάρχει φαγητό, υπάρχουν άλλες τιμές εμπορευμάτων. Για σχεδόν 5-6 χρόνια, και οι δύο ηγέτες εξέφραζαν πάντα την πρόθεσή τους να ανοίξουν το δρόμο για το εμπόριο με τα εθνικά νομίσματα. Σε αυτό το σημείο, ουσιαστικά επιτάχυνε λίγο περισσότερο τη διαδικασία. Στην τελευταία μας συνάντηση υπήρξε συμφωνία. Σχετικά με αυτό, βέβαια, χρειάζεται να ολοκληρωθούν κάποιες τεχνικές εργασίες. Το εμπόριο ξεκίνησε εν μέρει σε ρούβλια. Αυτό θα το δούμε λίγο πιο έντονα τους επόμενους μήνες. Υπάρχει συναίνεση σε αυτό το θέμα και από τις δύο πλευρές. Φυσικά, το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει με τα εθνικά νομίσματα θα μειώσει και την ανάγκη των χωρών για άλλα ξένα νομίσματα και νομίσματα», δήλωσε ο Ντονμέζ.

Η Μόσχα, που επλήγη από τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, προτρέπει τους αγοραστές να πληρώσουν σε ρούβλια για να στηρίξουν το ρωσικό νόμισμα. Οι περισσότερες διεθνείς συναλλαγές ενέργειας γίνονται σε δολάρια ή ευρώ.

Η Τουρκία προσπαθεί επίσης να ενισχύσει το εμπόριο της τουρκικής λίρας, η οποία έχει πληγεί από τις ανορθόδοξες νομισματικές πολιτικές της τουρκικής ηγεσίας.

Η Άγκυρα και η Μόσχα συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν να πληρώνουν σε ρούβλια για τις προμήθειες φυσικού αερίου.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.