Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ακάρ: Φούλ επίθεση σε Ελλάδα - ΗΠΑ... «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος»

  Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, έθεσε ξανά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, αλλά και θέμα εναέριου χώρου της Ελλ...

 Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, έθεσε ξανά θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, αλλά και θέμα εναέριου χώρου της Ελλάδας.

"Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος", δήλωσε ο Ακάρ, ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ η πλευρά που ξεκίνησε τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις.

Σε συνέντευξή του στη Μιλλιέτ, ο Τούρκος ΥΠΑΜ ανέφερε ότι «είμαστε υπέρ μιας μόνιμης και δίκαιης λύσης στην περιοχή, υπέρ της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος [Σ.Σ. των Τ/κ], εν ολίγοις, υπέρ μιας λύσης δύο κρατών. Η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να αναγνωρίσει την τδβκ. Η άρση του εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης από τις ΗΠΑ προκαλεί αδιέξοδο στο νησί».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι για μια συνολική και μόνιμη λύση η Τουρκία προτάσσει «διεθνές δίκαιο, καλή γειτονία, ειρηνικές μεθόδους και διάλογο».

«Μιλάμε πολύ καθαρά και ξεκάθαρα στις επαφές μας μαζί τους. Στο πλαίσιο των μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στην Ελλάδα δύο φορές, αυτοί ήρθαν στην Άγκυρα μία φορά. Τώρα περιμένουμε την ελληνική αποστολή στην Τουρκία για την 4η συνάντηση. Έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχουν έρθει. Ενώ εμείς καλούμε να συνεχίσουμε αυτές τις συναντήσεις, κάποιοι μας προτείνουν διάλογο. Στην πραγματικότητα εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε τον διάλογο. Στην Ελλάδα, από την άλλη, όταν ξυπνούν το πρωί κάποια στελέχη της σημερινής πολιτικής εξουσίας μπαίνουν στην κούρσα ‘Τι να κάνω, τι να πω κατά της Τουρκίας’» είπε.

«Πρέπει να πω με βεβαιότητα ότι δεν υπήρξαμε ποτέ η πλευρά που ξεκίνησε τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις. Όταν όμως το κάνουν εναντίον μας, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στο πλαίσιο του καθήκοντός μας. Τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς δεν μπορούν να εξοπλίζονται σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 14 της Συνθήκης της Λωζάνης και του Παρισιού. Αυτό είναι πολύ σαφές και ακριβές. Αλλά η Ελλάδα εξοπλίζει αυτά τα νησιά. Δεν υπάρχουν 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου πουθενά στον κόσμο, αλλά η Ελλάδα τα εφαρμόζει έτσι. Παρ' όλα αυτά είμαστε εμείς που λέμε ας καθίσουμε να μιλήσουμε. Η Ελλάδα βάζει άλλους να μιλούν εκ μέρους της. Λέμε, ας καθίσουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας να λύσουμε τα προβλήματα» συνέχισε.

Αναφερόμενος στις αμερικανικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος ΥΠΑΜ, ανέφερε ότι «για πολλά χρόνια οι ΗΠΑ έκαναν τις στρατιωτικές τους ενισχύσεις στην Ευρώπης μέσω Βαλτικής. Λόγω όμως των αλλαγών στο περιβάλλον ασφαλείας, ιδρύθηκε κέντρο ενίσχυσης στην Αλεξανδρούπολη για τον ίδιο σκοπό». «Η άμυνα και η ασφάλεια είναι θέμα παρακολούθησης και λήψης μέτρων. Παρακολουθούμε στενά και λαμβάνουμε τα μέτρα μας», ανέφερε.

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η Ελλάδα παρέμεινε υπό Οθωμανική κυριαρχία για 400 χρόνια και σε αυτή την περίοδο οι Οθωμανοί δεν άγγιξαν ούτε τη θρησκεία ούτε τη γλώσσα». «Η κατάσταση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη είναι ξεκάθαρη. Η Ελλάδα προσπαθεί να αγνοήσει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Λέει στους Τούρκους εκεί ‘Δεν είστε Τούρκοι’. Είναι μήπως Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι συγγενείς τους βρίσκονται στην Τουρκία».

Ισχυρίστηκε ότι στην Ελλάδα «κλείνουν τα σχολεία τους. Επιπλέον, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να μην επιτρέψουν το άνοιγμα τζαμιών στην Ελλάδα. Υπάρχει μόνο ένα τζαμί στην Αθήνα (χωρίς τρούλο, χωρίς μιναρέδες), η διοίκησή του είναι ορθόδοξη, δεν υπάρχουν Τούρκοι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν νεκροταφείο για να θαφτούν οι μουσουλμάνοι. Πρόσφατα μετέτρεψαν το ιστορικό Murat Reis Kulliye, το οποίο είναι ένα πνευματικό μέρος για τους μουσουλμάνους Τούρκους που ζουν στο νησί της Ρόδου, και περιέχει ένα τζαμί, ένα ξενώνα δερβίσηδων, σε σχολή μουσικής».

«Δεν έκαναν τη δεξίωση που θα γίνει στην Κομοτηνή με αφορμή την εορτή της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου για λόγους ασφαλείας, ‘πηγαίνετε, κάντε την στο προξενείο’, είπαν», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.