Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι ταυτόχρονοι βομβαρδισμοί Τουρκίας και Ιράν είναι μια επικίνδυνη απροειδοποίητη κοινή συνωμοσία εναντίον των Κούρδων»

  Αν και η Τουρκία και το Ιράν έχουν βαθιά ιστορική, θρησκευτική και περιφερειακή εχθρότητα, υπάρχουν , ωστόσο, κάποια κοινά σημεία και είν...

 



Αν και η Τουρκία και το Ιράν έχουν βαθιά ιστορική, θρησκευτική και περιφερειακή εχθρότητα, υπάρχουν , ωστόσο, κάποια κοινά σημεία και είναι πιθανό να λάβουν μέτρα για να καταλήξουν σε μια απροειδοποίητη συμφωνία προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, γράφει η ανεξάρτητη κουρδική εφημερίδα «Χαουλάτι» («Πολίτης»).

Οι επικίνδυνες εξελίξεις και στις δύο πλευρές:

1. Οικονομικές κυρώσεις, βαθιά οικονομικά προβλήματα και νομισματική κατάρρευση.

2. Το άλυτο πρόβλημα του κουρδικού έθνους και στις δύο χώρες θεωρείται και από τις δύο πλευρές ως ωρολογιακή βόμβα.

3. Και οι δύο κουρδικές αρχές, η περιοχή του Νοτίου Κουρδιστάν ως σύνορο και των δύο, η Αυτόνομη Διοίκηση ως σύνορο της φιλικής προς το Ιράν Τουρκίας και Συρίας.

3. Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις εκτός των συνόρων του Ιράν και της Τουρκίας (PKK, PJAK, Δημοκρατικό Κόμμα Κομάλα κ.λπ.) θεωρούν ότι η κουρδική στρατιωτική δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους ανά πάσα στιγμή.

4. Το πρόβλημα των εσωτερικών τους διαμαρτυριών, της τουρκικής αντιπολίτευσης και των σημερινών εσωτερικών διαμαρτυριών στο Ιράν. (Ο ρόλος των Κούρδων είναι επικίνδυνος και για τα δύο κράτη).

5- Το μέλλον της ενέργειας στο Νότιο Κουρδιστάν και το Δυτικό Κουρδιστάν:

Η Τουρκία φοβάται ότι στο εγγύς μέλλον η ενέργεια του Νοτίου Κουρδιστάν (σημ. : της βόρειας Συρία) θα εξάγεται μέσω του Δυτικού Κουρδιστάν (βορειοδυτική Συρία), γεγονός που θα στερήσει από την Τουρκία τα δωρεάν χρήματα που λαμβάνει από την ενέργεια της περιοχής.

Το Ιράν θεωρεί την κουρδική ενέργεια ως μια εναλλακτική λύση στη δική του ενέργεια και θα κάνει τις ΗΠΑ και τη Δύση να αγνοήσουν μελλοντικά την ενέργεια του Ιράν.

Τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία θεωρούν τον συνδυασμό της ενέργειας στις κουρδικές περιοχές και την ενότητα των Κούρδων ως ένα πραγματικό πρακτικό βήμα και βάση για ένα ισχυρό κουρδικό κράτος.

Ως εκ τούτου, και οι δύο πλευρές προσπαθούν να κάνουν την περιοχή του Κουρδιστάν πεδίο μάχης μεταξύ τους και των σκιωδών δυνάμεών τους.

Με το πρόσχημα της απειλής της εθνικής ασφάλειας, και οι δύο πλευρές μετακινούν τις σκιώδεις δυνάμεις τους βαθιά στην περιοχή.

Η Τουρκία ξαναρχίζει τις επιθέσεις της στο Δυτικό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία).

Θα αναβιώσουν οι εξτρεμιστικές οργανώσεις, που επηρεάζονται και από τις δύο πλευρές, ενθαρρύνοντάς τες να προκαλέσουν χάος στην περιοχή του Κουρδιστάν και στο Δυτικό Κουρδιστάν. Ακόμη και σε κουρδικές πόλεις της Τουρκίας και του Ιράν αν χρειαστεί.

Τελικά το πιο ασφαλές σχέδιο είναι αυτό που λαμβάνει υπόψη τα χειρότερα σενάρια.

Ως εκ τούτου, καλώ τις αρχές της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν να θεωρήσουν τους ταυτόχρονους βομβαρδισμούς της Τουρκίας και του Ιράν ως πραγματική απειλή για την περιοχή του Κουρδιστάν.

Αναπτύξτε μια κοινή έρευνα και σχέδιο με όλες τις κουρδικές δυνάμεις, ειδικά την αυτόνομη διοίκηση στα δυτικά, για το πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Τσιφτσί Ρασίντ- Haulati.co
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.