Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για δεύτερη μέρα οι τούρκοι, συνέχισαν να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία νοτίως της Σάμου!

Η Τουρκία συνέχισε να λειτουργεί πειρατικά και το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες μετά την πρόκληση με τους επικίνδυνους ελιγμούς, ακται...





Η Τουρκία συνέχισε να λειτουργεί πειρατικά και το πρωί της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες μετά την πρόκληση με τους επικίνδυνους ελιγμούς, ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής, κοντά στην Σαμιοπούλα, μπροστά σε σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Συγκεκριμένα η Τουρκία θέλοντας να συνεχίσει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και την δικαιοδοσία στις επιχειρήσεις «Έρευνας και Διάσωσης», έστειλε δύο ακταιωρούς σήμερα το πρωί νοτίως της Σάμου, με το πρόσχημα της έρευνας για σορούς μεταναστών και προσφύγων από το ναυάγιο που ήταν η αφορμή για το χθεσινό περιστατικό.

Η μία κινήθηκε για αρκετή ώρα στην περιοχή 5,5 ναυτικά μίλια βορείως τω Αρκιών και η δεύτερη 2,2 ναυτικά μίλια βορείως του Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που μίλησαν στο Πενταπόσταγμα, οι δύο τουρκικές ακταιωροί έκαναν ένα πέρασμα και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την εφαρμογή του marinetraffic, οι δύο τουρκικές ακταιωροί έμειναν για αρκετοί ώρα πριν αποχωρήσουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία Οκτωβρίου, οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της τουρκικής ακτοφυλακής από την αρχή του χρόνου ανέρχονται πλέον σε 1109.

Ο αρμόδιος υπουργός κ Πλακιωτάκης σχολίασε σχετικά με το χθεσινό περιστατικό πως: «Μέσα σ’ ένα 24ωρο, αφενός η Τουρκία εξακολουθεί να επιτρέπει στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών να στέλνουν συνανθρώπους μας στο θάνατο, με την Ελλάδα να σώζει όσο περισσότερους μπορεί και αφετέρου, σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής, προκαλεί, εισερχόμενο στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, επιθυμώντας ίσως να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο. Τα στελέχη του Λιμενικού αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές, χωρίς να παρασυρθεί στα παιχνίδια που επιδιώκει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.