Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεκίνησε το θρίλερ της Χερσώνας! Ουκρανική σημαία κυματίζει στο κέντρο της πόλης

    Άγνωστοι τοποθέτησαν την ουκρανική σημαία, έξω από το δημαρχείο της πόλης. Φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Παρά...

   



Άγνωστοι τοποθέτησαν την ουκρανική σημαία, έξω από το δημαρχείο της πόλης. Φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Χερσώνα στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Τα Ουκρανικά στρατεύματα εισήλθαν στο έδαφος των οικισμών Νοβοκαιρα και Μυλοβόι και απέχουν λιγότερο από 20 χλμ από το Μπερισλάβ.

Ολονύκτιο σφυροκόπημα του ρωσικού στρατού

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, το σφυροκόπημα του ουκρανικού πυροβολικού είναι αδιάκοπο και με μεγάλη ένταση, καθώς οι Ρώσοι μετακινούνται προς τον Δνείπερο.

Στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την Χερσώνα, χωρίς να έχουν υποστήριξη, οι Ρώσοι στρατιώτες δέχονται καταιγιστικά πυρά.


Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων στις τάξεις των Ρώσων θα είναι πολύ μεγάλος, ίσως θα ανέρχεται σε χιλιάδες.

Η Ουκρανία προελαύνει στα νότια ανακαταλαμβάνοντας οικισμούς

Ώρες αφότου η Ουκρανία διεκδίκησε την απελευθέρωση της πόλης-κλειδί Snihurivka, εμφανίστηκαν εικόνες με χαλαρούς στρατιώτες από την 28η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας με ουκρανική σημαία στην Kyslivka, ένα χωριό λίγο έξω από την Klapaya και περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Χερσώνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας ότι η απόσυρσή του βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε: «Οι ρωσικές μονάδες στρατευμάτων ελίσσονται σε προετοιμασμένη θέση στην αριστερή όχθη του ποταμού Ντνίπρο, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο».

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να είναι ορατές στη Χερσώνα, με τα ουκρανικά στρατεύματα να συνεχίζουν την προέλασή τους από τρεις κατευθύνσεις - από βορρά, ανατολικά και δυτικά - καθώς ο μεγάλος θύλακας γύρω από την πόλη που κάποτε κρατούσαν οι ρωσικές δυνάμεις φαινόταν να συρρικνώνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.