Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεθ Φράντζμαν: Τουρκική προβοκάτσια η βομβιστική επίθεση στην Κων/πολη – Η Τουρκία θέλει πόλεμο

  «Τώρα λοιπόν η Άγκυρα θα εισβάλει ξανά σε άλλη χώρα εξαιτίας αυτής της υποτιθέμενης επίθεσης;», σχολιάζει στo Twitter ο κορυφαίος αναλυτή...

 



«Τώρα λοιπόν η Άγκυρα θα εισβάλει ξανά σε άλλη χώρα εξαιτίας αυτής της υποτιθέμενης επίθεσης;», σχολιάζει στo Twitter ο κορυφαίος αναλυτής της Τζερούσαλεμ Ποστ, Σεθ Φράντζμαν, αναφορικά με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα ο Σεθ Φράντζμαν παραθέτει tweet του Χετάβ Ροτζάν, συμβούλου ασφαλείας, ο οποίος γράφει:

«Σενάρια για τη συνέχεια:

«Μοιάζει ολοένα και περισσότερο ως πρόσχημα για εισβολή στη Βόρεια Συρία ή για ανανέωση της επίθεσης στην κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία.

»Μια κλασική προεκλογική δραστηριότητα στην Τουρκία, να προσθέσω».

Ο Σεθ Φράντζμαν, που δεν μετρά τα λόγια του όταν πρόκειται για το τουρκικό καθεστώς, συνεχίζει στο Twitter:

«Φαίνεται ότι η Άγκυρα, έχοντας αποτρέψει τις μεταδόσεις σχετικά με το χθεσινό, δημιούργησε τώρα το αφήγημα για να κατηγορήσει μια ομάδα για αυτό [τη βομβιστική επίθεση] και ακόμη και να κινητοποιήσει τα ακροδεξιά εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν τους “ιμπεριαλιστές” των ΗΠΑ και όποιον άλλο μπορεί να ενταχθεί σε αυτό. Θα μάθουμε ποτέ τις λεπτομέρειες τώρα;», ρωτάει [εδώ] και συνεχίζει:

«Έτσι, η αφήγηση της Άγκυρας είναι ότι ο δράστης πέρασε από την Αφρίν, μια περιοχή που κατέχεται παράνομα από την Άγκυρα, η οποία τρομοκρατείται από εξτρεμιστικές ομάδες… παραδόξως μέλη του ISIS ζούσαν κοντά στα σύνορα εκεί. Αλλά η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να κατηγορήσει τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τις SDF και την Κομπάνι κ.λπ» [εδώ] γράφει ο κορυφαίος δημοσιογράφος.

«Τον τελευταίο χρόνο η Άγκυρα διεξήγαγε αυξανόμενες επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχευμένες δολοφονίες κατά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, στη βορειοανατολική Συρία. Τώρα δεν είναι σαφές αν αυτή η έκρηξη θα είναι η δικαιολογία που χρειάζεται για έναν άλλο πόλεμο». [εδώ].

«Έρχεται επίσης καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει δυνατά τη Σουηδία και τη Φινλανδία σχετικά με το ΝΑΤΟ.

»Η Άγκυρα είναι στόχος της τρομοκρατίας, υποστηρίζει, ενώ [η Άγκυρα] υποστηρίζει τη Χαμάς και τις εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία» [εδώ].

«Μέσα σε 12 ώρες οι ισχυρισμοί της Άγκυρας σχετικά με την έκρηξη προέκυψαν από την εκτίμηση ότι μπορεί να ήταν επίθεση· σε μια περίπλοκη εξήγηση που προσπαθεί να κατηγορήσει την Κομπάνι, την Αφρίν και τις “YPG”.

»Σημειώστε ότι αποκαλούν την Κομπάνι “Ayn al-Arab” [σ.σ. με το αραβικό όνομα], έναν τρόπο διαγραφής της κουρδικής κληρονομιάς του και ένα προοίμιο για επίθεση;» [εδώ].

Ο Σεθ Φράντζμαν θέτει στη συνέχεια μία σειρά από λογικά ερωτήματα, που απογυμνώνουν το τουρκικό καθεστώς και τους ισχυρισμούς του για τη βομβιστική επίθεση και σημειώνει:

«Σημείωση· εμπλέκουν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ για να κατηγορήσουν και να συνδέσουν» [εδώ].

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.