Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος βομβαρδίζει Αμερικανο-Κουρδική βάση στη Συρία

Τουρκικό drone έπληξε κοινή βάση του διεθνούς συνασπισμού των ΗΠΑ και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μετέδωσε το λιβανικό τηλεοπ...





Τουρκικό drone έπληξε κοινή βάση του διεθνούς συνασπισμού των ΗΠΑ και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μετέδωσε το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι al-Mayadeen.

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε βάση που βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας Χασάκα, έπληξε την έδρα των ειδικών δυνάμεων των SDF, λίγα μέτρα από την αμερικανική βάση και το αρχηγείο του διοικητή των SDF Μάζλουμ Αμπάντι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της al-Mayadeen, επικαλούμενη πηγές της.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ζήτησαν άμεση συνάντηση με τους Αμερικανούς για να συζητήσουν την τουρκική επίθεση.

Λίγες ώρες πριν το χτύπημα αυτό, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης για επιθέσεις της τουρκικής αεροπορίας στο εκπαιδευτικό κέντρο των SDF στην επαρχία αυτή. Σύμφωνα με τον Τύπο, η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Συρία.

Φραστικές οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Ρωσίας

Ο Τούρκος ηγέτης Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αμερικανική πλευρά προμηθεύει κουρδικούς ένοπλους σχηματισμούς στη Συρία με όπλα και η ρωσική πλευρά δεν έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή της να «καθαρίσει» τις κουρδικές μονάδες από τις συριακές περιοχές.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς σχολιαστές ειδικών στα θέματα της Μέσης Ανατολής ( σημ.: δηλώσεις των Αλεξάντερ Βαβίλοφ και Αλεξέι Μαλασένκο στην Vzglyad) θα είναι μόνο φραστικές γιατί η Άγκυρα παραμένει ένας σημαντικός εταίρος της Μόσχας και της Ουάσινγκτον και κανείς δεν πρόκειται να καταστρέψει τις σχέσεις μαζί της, λόγω των επιθέσεων κατά των κουρδικών δυνάμεων.
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.