Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έξαλλος ο ψευτοΥΠΕΞ Ερτουγρούλογλου για τον αμυντικό εξοπλισμό της Κύπρου

«Αν και πάντα προτιμούμε τον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις εξοπλιστικές δραστηριότητες της ε/κ πλ...



«Αν και πάντα προτιμούμε τον δρόμο της διπλωματίας και του διαλόγου, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις εξοπλιστικές δραστηριότητες της ε/κ πλευράς που αυξάνουν την ένταση στο νησί και την περιοχή» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σχολιάζοντας τη δήλωση του ΥΠΑΜ, Χαράλαμπου Πετρίδη πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 20 ετών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι έγινε γνωστό πως, από τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΜ, 200 ​​εκατ. ευρώ θα διατεθούν μόνο για εξοπλισμούς. «Η απόφαση της ε/κ πλευράς να αγοράσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και επιθετικά ελικόπτερα, η άρση του 30ετούς εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην ε/κ πλευρά και η συμμετοχή της ε/κ πλευράς σε περισσότερες από 40 ασκήσεις δείχνουν ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος για τον τ/κ λαό», ανέφερε.

Αναφέρθηκε και πάλι στην συμμετοχή ιερέων σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς και μεταφορά βαριού οπλισμού κατά μήκος της γραμμής «συνόρων», όπως αποκαλεί τη γραμμή αντιπαράταξης.

«Ο συνεχιζόμενος εξοπλισμός των Ε/κ και η απόφαση χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία να πουλήσουν φονικά όπλα στην ε/κ πλευρά προκαλούν κούρσα εξοπλισμών. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα μαζί με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, που είναι μια περιφερειακή δύναμη, ως απάντηση στον εξοπλισμό της ε/κ πλευράς, που απειλεί τον τ/κ λαό», πρόσθεσε.

Αυτή η εχθρική στάση της ε/κ πλευράς προς τον τ/κ λαό, όπως υποστήριξε, είναι επίσης ενδεικτική γιατί δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μια αποδεκτή συμφωνία, παρά τις καλές μας προθέσεις.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.