Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πυραυλικό στύπημα στην Πολωνία: Επιφυλακτικό το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας – Προβοκάτσια βλέπει η Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, ...





Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μια τοποθεσία στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Μπορώ να σας πω ότι επί του παρόντος δεν έχουμε καμιά πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτές τις αναφορές και εξετάζουμε περαιτέρω το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Απίστευτα ανησυχητικές» οι αναφορές από την Πολωνία

Οι αναφορές ότι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα είναι «απίστευτα ανησυχητικές», δήλωσε ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποσαφηνίσει τι ακριβώς συνέβη προτού εξετάσει τις επόμενες ενέργειές της.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε επαφές με τα υπουργεία Εξωτερικών συμμαχικών χωρών και συνεργάζεται στενά με την πολωνική κυβέρνηση, είπε ο Πατέλ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Λευκός Οίκος δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές πολωνικών μέσων ενημέρωσης και συνεργάζεται με την πολωνική κυβέρνηση για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες, δήλωσε η εκπρόσωπος Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Αντριέν Γουάτσον, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο ρωσικοί πύραυλοι να έπεσαν σε χωριό της ανατολικής Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Δύο νεκροί από «αδέσποτους» πυραύλους

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET είχε αποδώσει νωρίτερα την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε επίσης πληροφορίες αξιωματούχου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών – τον οποίο δεν κατονόμασε – ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Πολωνία, ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε στο BBC: «Εξετάζουμε αυτές τις αναφορές και συνεργαζόμαστε στενά με τη σύμμαχό μας Πολωνία».
Η Μόσχα διαψεύδει τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους και καταγγέλλει «προβοκάτσια»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι αναφορές από πολωνικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους σχετικά με ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας αποτελούν «προβοκάτσια» με στόχο την κλιμάκωση της κρίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Ο πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός ZET απέδωσε την έκρηξη σε «αδέσποτους» πυραύλους, στον απόηχο των σφοδρών πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
 
Πήγαιναν για την Λβιβ και αστόχησαν;

Οι πύραυλοι που έπεσαν στο χωριό Przewodów της Πολωνίας, πέτυχαν εγκαταστάσεις σιτηρών. Ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι ο στόχος των πυραύλων μπορεί να ήταν η Λβιβ, η ουκρανική πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Przewodów, η οποία ήδη έχει πληγεί σήμερα από ρωσικά χτυπήματα, όπως και το Κίεβο και το Χάρκοβο.

Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας, με tweet του λέει ότι «το εγκληματικό ρωσικό καθεστώς εκτόξευσε πυραύλους που στοχεύουν όχι μόνο Ουκρανούς αμάχους αλλά και προσγειώθηκαν στο έδαφος του ΝΑΤΟ στην Πολωνία. Η Λετονία στέκεται πλήρως με τους Πολωνούς φίλους και καταδικάζει αυτό το έγκλημα.

Ο χάρτης με το φερόμενο σημείο της επίθεσης κυκλοφορεί στα social media. Σύμφωνα με το βρετανικό Express, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν οι πύραυλοι προσγειώθηκαν σε πολωνικό έδαφος, δηλαδή σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος, αφού η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και στο έδαφός της υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, συγκάλεσε «κατεπειγόντως» την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μύλλερ, με τοπικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι πιθανότατα οφείλεται στο ενδεχόμενο ρωσικό χτύπημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.