Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για «προβοκάτσια» μιλούν οι Τούρκοι! Άγκυρα: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνα υδρογονανθράκων υπό την επιτήρηση πολεμικών πλοίων!

   Η δύναμη ταχείας επεμβάσεως του επιτελείου εθνικής άμυνας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, αν και εφόσον απαιτηθεί το επόμενο διάστημα παρακολ...

  



Η δύναμη ταχείας επεμβάσεως του επιτελείου εθνικής άμυνας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, αν και εφόσον απαιτηθεί το επόμενο διάστημα παρακολουθώντας κάθε κίνηση των Τούρκων που όπως όλα δείχνουν έχουν "εξοργιστεί"

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο και οι Ένοπλες Δυνάμεις επεξεργάζονται σχέδια απάντησης σε ενδεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, λόγω των ερευνών νότια της Κρήτης, ειδικά μετά την συμφωνία της χώρας μας με τη Μάλτα.

Ο τουρκικός τύπος βρήκε ευκαιρία από τις σεισμικές έρευνες που διεξάγει μισθωμένο ειδικό πλοίο σε Κρήτη και Ιόνιο, και μιλούν για δήθεν “προβοκάτσια”.

Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν ότι πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, το ελληνικό πεντάγωνο επεξεργάστηκε σχέδια απάντησης σε ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση στην περιοχή.

Αναφέρεται ότι οι περιοχές που οριοθετούνται από τη NAVTEX που εκδόθηκε από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέσω των υδρογραφικών σταθμών Κρήτης και Κέρκυρας θα τηρούνται υπό συνεχή εξ αποστάσεως επιτήρηση, ώστε να μην παρεμποδίζεται η φυσική παρουσία πολεμικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και οι σεισμικές έρευνες για την ανίχνευση υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ανώτερες στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας προς το παρόν να ζητηθεί η συνοδεία του ερευνητικού πλοίου Sanco Swift από Φρεγάτες, Κανονιοφόρους ή Υποβρύχια, αλλά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν άγρυπνη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφέρεται ότι τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΝΗΡΙΗΣ», που ξεκίνησε σε περιοχές κοντά στις περιοχές έρευνας θα συνεχιστεί έως τις 13 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό γενικό επιτελείο επεξεργάζεται τρόπους αντίδρασης σε ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση

Υπάρχουν δύο βασικά σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή λένε οι Τούρκοι επικαλούμενοι το CNN Greece:

Α. Το πρώτο αφορά δράση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με στόχο την αποτροπή ερευνών στην περιοχή.

Η πιθανότητα αυτού του σεναρίου είναι πολύ μικρή, διότι η ανακοινωθείσα NAVTEX αποτελείται από περιοχές στις οποίες η Άγκυρα δεν έχει αντίρρηση και οι οποίες απέχουν αρκετά από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Β. Το δεύτερο σενάριο αφορά πιθανή παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων νότια της Ρόδου ή της Κρήτης.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην Αθήνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας προς το παρόν να ζητηθεί η συνοδεία του ερευνητικού πλοίου Sanco Swift από Φρεγάτες, Κανονιοφόρους ή Υποβρύχια, αλλά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πανέτοιμες στην ευρύτερη περιοχή.

Όλα τα βλέμματα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων ήταν στραμμένα στον ερευνητικό χώρο, που φτάνει μέχρι τα νοτιοδυτικά όρια της γραμμής FIR Αθηνών.

Οι εικόνες που λαμβάνονται από αυτήν την περιοχή μεταφέρονται άμεσα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων με όλα τα διαθέσιμα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα οχήματα.

Η Τουρκία, πιθανόν να θελήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και ως απάντηση μπορεί να αναπτύξει ερευνητικά πλοία συνοδευόμενα από πολεμικά πλοία για να δημιουργήσει πρόβλημα στις περιοχές που προσπαθεί να γκριζάρει.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι η δύναμη ταχείας επεμβάσεως του επιτελείου εθνικής άμυνας είναι σε πλήρη ετοιμότητα, αν και εφόσον απαιτηθεί το επόμενο διάστημα, να δράσει, σε κάθε σενάριο πιθανής κίνησης των Τούρκων, και αυτό το γνωρίζουν στην Άγκυρα. Χθες οι Τούρκοι " μάζεψαν" το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ χαν και εικάζεται ότι θα επιχειρήσουν πιθανόν στην Ανατολική Μεσόγειο κάποια είδους πρόκληση. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.