Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά, καπνοί και το σενάριο τροχαίου με δύο αμάξια και ένα λεωφορείο στην Αττική Οδό – Εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα της Πέμπτης 10/11 η Άσκηση Πυρόσβεσης μεγάλης κλίμακας που έλαβε χώρα στη σήραγγα Βριλησσίων της Αττ...





Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα της Πέμπτης 10/11 η Άσκηση Πυρόσβεσης μεγάλης κλίμακας που έλαβε χώρα στη σήραγγα Βριλησσίων της Αττικής Οδού, με τη συμμετοχή και συνεργασία των Αττικών Διαδρομών, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ αλλά και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.



Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης 9/11 είχε προηγηθεί παρουσίαση της Άσκησης Ετοιμότητας στα κεντρικά γραφεία της Αττικής Οδού, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και άλλων αυτοκινητόδρομων, ενώ αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι προσκεκλημένοι μετέβησαν στη σήραγγα Βριλησσίων για τη διεξαγωγή της Άσκησης.

Το σενάριο του τροχαίου



Το σενάριο αφορούσε ατύχημα με εμπλοκή τριών οχημάτων, και συγκεκριμένα δύο Ι.Χ. και ενός μικρού λεωφορείου, σε μεσημεριανή ώρα εργάσιμης ημέρας κατά την οποία υπάρχει κυκλοφοριακός φόρτος. Η πυρκαγιά σε ένα από τα επιβατικά οχήματα προσομοιώθηκε μέσω χρήσης καπνογόνων.

Ακολούθως, τα επιχειρησιακά κέντρα των εμπλεκόμενων φορέων αντάλλαξαν τις αναγκαίες και κρίσιμες πληροφορίες με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του συμβάντος από τις δυνάμεις επέμβασης αυτών.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο είχαν κατανεμηθεί διάσπαρτα παρατηρητές προκειμένου να καταγράψουν το ακριβές χρονολόγιο του συμβάντος και των ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων, και φυσικά, τις αντιδράσεις των εθελοντών που υποδύονταν ρόλους λειτουργώντας αυθόρμητα και αγνοώντας το σενάριο των διοργανωτών, προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς την αντίδραση χρηστών του αυτοκινητόδρομου σε ενδεχόμενη εμπλοκή σε αντίστοιχου τύπου συμβάντα.



Με τη λήξη του συμβάντος και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού, στις 2:18 το πρωί, η σήραγγα Βριλησσίων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα αποδόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.