Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κ@λόχερο Μακρόν σε Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο: «Μην ρίχνεις λάδι στη φωτιά!»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συνάντησε κατά την έναρξη της συνόδου κ...





Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο συνάντησε κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Μπαλί της Ινδονησίας, να αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και να δημιουργήσει μια μόνιμη γραμμή κατανόησης μόνιμη, αποφεύγοντας την επανάληψη της περσινής δυναμικής κλιμάκωσης.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Ελιζέ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η Ουκρανία, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για τις ρωσικές εκλογές, ενώ οι δύο πρόεδροι επανέλαβαν την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Όσον αφορά το θέμα των εξαγωγών σιταριού της Ουκρανίας, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι, προς το συμφέρον της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, οι εξαγωγές θα πρέπει να συνεχιστούν τόσο μέσω της Μαύρης Θάλασσας όσο και μέσω των ευρωπαϊκών ποταμών.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι υπολογίζει στη βοήθεια της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια αποφυγής κυρώσεων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της υποψηφιότητας της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπου ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ελπίζει να τελειώσει σύντομα το θέμα, κάτι που, όπως είπε, θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Για τα ζητήματα του Καυκάσου, που αποτέλεσαν επίσης αντικείμενο διαβούλευσης σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να εργαστεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της διαδικασίας ομαλοποίησης στις σχέσεις Τουρκίας-Αρμενίας.

Στο τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε όλο τον τουρκικό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και διαβεβαίωσε την τουρκική πλευρά ότι η Γαλλία τη στηρίζει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.






The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.