Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατασκεύασε το πρόσχημα που ήθελε... Τι σχεδιάζει να κάνει η Τουρκία στη βόρεια Συρία μετά και τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

    Στην Βόρειο Συρία σήμερα, αν και το πιο ολιγάριθμο από τις όμορες χώρες, το Κουρδικό στοιχείο είναι το πιο μαχητικό, με ιδιαίτερα αυτονο...

   


Στην Βόρειο Συρία σήμερα, αν και το πιο ολιγάριθμο από τις όμορες χώρες, το Κουρδικό στοιχείο είναι το πιο μαχητικό, με ιδιαίτερα αυτονομία στην περιοχή της Ροζάβας, με την Αμερικανική υποστήριξη στη μάχη εναντίον του ISIS και με τα ένοπλα τμήματα του (SDF - YPG) να εκπαιδεύονται και να εξοπλίζονται από τον Αμερικανικό Στρατό...

Η Τουρκία σχεδιάζει να επιδιώξει την εκπλήρωση των στόχων της στη βόρεια Συρία αφού ολοκληρώσει διασυνοριακή επιχείρηση στο Ιράκ κατά των εκτός νόμου μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος, μετά τη φονική βομβιστική επίθεση την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί Κούρδους μαχητές για την έκρηξη στην Λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 80.

Οι απειλές που θέτουν οι Κούρδοι μαχητές ή το Ισλαμικό Κράτος στην Τουρκία είναι απαράδεκτες, σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα ξεκαθαρίσει τις απειλές κατά μήκος των νότιων συνόρων της «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές τρεις φορές στη βόρεια Συρία κατά της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, για την οποία η Άγκυρα δηλώνει ότι είναι πτέρυγα του PKK, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Κούρδοι αρνούνται την εμπλοκή

Η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων στην Τουρκία, Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοποιούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Οι τουρκικές Αρχές από την πρώτη στιγμή «έδειξαν» τους Κούρδους αντάρτες ως υπεύθυνους της φονικής έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν περισσότεροι από 80.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG ευθύνονται για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Κυριακή, στη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σοϊλού υποστήριξε πως η εντολή για την επίθεση είχε δοθεί στο Κομπάνι, μια πόλη της βόρειας Συρίας, όπου οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια επιχειρήσεις εναντίον της YPG.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως η YPG είναι πτέρυγα του PKK. Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει τη YPG στη σύγκρουση στη Συρία, με αποτέλεσμα τριβές με την Τουρκία, χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η Αλμπασίρ είπε στη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και εισήλθε στην Τουρκία από την Αφρίν, μια άλλη πόλη στη βόρεια Συρία.

Τούρκος αξιωματούχος είπε πως το ενδεχόμενο να είναι υπεύθυνη για την επίθεση η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «δεν έχει απορριφθεί πλήρως».

Από τις πρώτες ώρες το φωνάζει ο "Στόχος"

Όταν κανείς άλλος ακόμη δεν είχε ξυπνήσει... Από τις επόμενες ώρες της φονικής έκρηξης ο "Στόχος" έγραφε: 

Εννοείται πως δεν πιστεύουμε και δεν πρέπει να πιστεύουμε τίποτα από όσα ανακοινώνει το τουρκικό καθεστώς, γνωστό εδώ και δεκαετίες για τις μέγαλες προβοκάτσιες που στήνει και που οι Έλληνες έχουμε βιώσει με τραγικό τρόπο στο πετσί μας...

Όπως η έκρηξη στην Θεσσαλονίκη -που έχει ομολογηθεί από τους τούρκους- και αποτέλεσε την αφορμή για το οργανωμένο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, τον Σεπτέμβριο του 55!

Έτσι και τώρα, "κάποιο λάκο έχι η φάβα" και οι επίσημες τουρκικές αντιδράσεις δείχνουν τα πρώτα σημάδια της καθεστωτικής και παρακρατικής εμπλοκής

Ας δούμε τι συνέβη αμέσως μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και πριν προλάβει το τουρκικό καθεστώς να περάσει την γραμμή του...

Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία στο παρελθόν βιάζονταν να εντοπίζουν ενόχους και να υψώνουν τους τόνους, φρόντισαν να μην χαρακτηρίσουν εξ'αρχής την έκρηξη τρομοκρατία. Οι αρχές επέβαλαν περιορισμούς στην τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη, δίνοντάς τους εντολή να αναφέρουν μόνο επίσημες δηλώσεις για να αποτρέψουν «αναταραχές στην κοινωνία που μπορεί να εξυπηρετήσουν σκοπούς τρομοκρατικών οργανώσεων».

- Η πρόσβαση στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν περιορισμένη και η κρατική Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών περιόρισε το εύρος ενημέρωσης. Ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα για «αναρτήσεις αρνητικών ειδήσεων σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης» σχετικά με την επίθεση και ότι η αστυνομία είπε ότι ερευνά ήδη 25 κατόχους λογαριασμών.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης φέρονται να έχουν «περιοριστεί» στην Τουρκία μετά την έκρηξη. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την μη στρατιωτική τεκμηρίωση και τη διάδοση πληροφοριών. Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν οτι η κυβέρνηση προσπαθεί πιθανότατα να ελέγξει και να κατευθύνει την έρευνα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές για ποιες φήμες ανησυχεί πραγματικά η κυβέρνηση. Τα δεξιά εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, τα οποία είναι φιλοκυβερνητικά, φάνηκαν επίσης να απέφευγαν να στοχοποιήσουν ενόχους πίσω από την επίθεση.

Αντί για τη συνηθισμένη κυβερνητική τακτική που κατηγορεί -πρώιμα πολλές φορές- είτε το Iσλαμικό Κράτος είτε το PKK, μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Yeni Safak αυτή τη φορά ήταν πολύ προσεκτικά στα ρεπορτάζ τους. Επιπλέον, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και άλλοι επίσημοι ιστότοποι μίλησαν για «έκρηξη» και όχι για τρομοκρατική επίθεση τόσο στις αρχικές ανακοινώσεις όσο και στα συλλυπητήρια τους στη συνέχεια.

Και μετά ήρθε η κεντρική γραμμή...

Μετά... Βρέθηκε και μια "ύποπτη" που περπατούσε εκεί κοντά 45 λεπτά πριν την έκρηξη, συνελήφθη συρόμενη και εννοείται πως στα χέρια των τουρκικών αρχών θα "ομολογήσει" μέχρι και για το γάλα που βύζαξε από τη μάνα της κι ότι άλλο βολεύει το τουρκικό καθεστώς. Ασφαλώς είναι Κούρδισα με "βολικό" οικογενειακό υπόβαθρο ίσως η πιο "βολικιά" από τις πολλές χιλιάδες Κούρδους που διασχίζουν την συγκεκριμένη λεωφόρο καθημερινά..

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μονταζιέρες στην τουρκία έχουν πάρει φωτιά, η δημιουργία στοιχείων βρίσκεται σε οργασμό και απομένει μόνο να δούμε πως η τουρκία του Ερντογάν θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός και πως θα το εντάξει ως αφήγημα στις προαποφασισμένες ενέργειες που θα ακολουθήσουν ως δήθεν απάντηση...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.