Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Τούρκοι καλώς ανησυχούν! Ισραηλινή ειδικός: Συμφωνία προμήθειας 59 συστημάτων Spike NLOS για τις ελληνικές ΕΔ

  Η αεροπορία στρατού, το πεζικό και το πολεμικό ναυτικό θα είναι οι παραλήπτες αυτών των τρομερών συστημάτων Για συμφωνία κάνει λόγο Ισραη...

 



Η αεροπορία στρατού, το πεζικό και το πολεμικό ναυτικό θα είναι οι παραλήπτες αυτών των τρομερών συστημάτων

Για συμφωνία κάνει λόγο Ισραηλινή ειδικός, η οποία αφορά πρόγραμμα προμήθειας των ισραηλινών πυραύλων Spike NLOS, για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι θα αυξήσουν κατακόρυφα την φονική αποτελεσματικότητα του στρατού μας από τον Έβρο και το Αιγαίο μέχρι τον αέρα, αφού θα τοποθετηθούν και σε επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache.

Σύμφωνα με Ισραηλινή ειδικό: “ η Ελλάδα θα προμηθευτεί τα συστήματα Spike NLOS στις αρχές του 2023.

Συνολικά, το πρώτο στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει: 27 αυτοκινούμενα συστήματα βασισμένα σε τεθωρακισμένα οχήματα Plasan SandCat ή JLTV, 28 συστήματα για επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache και 4 συγκροτήματα σε σκάφη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού Osprey”.

Η έκτη γενιά του Spike NLOS που κυκλοφόρησε φέτος έχει πολλές νέες βελτιωμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας που επιτρέπει στα στρατεύματα να κλείνουν τον αισθητήρα του σκοπευτή πιο γρήγορα και να εξουδετερώνουν πιο αποτελεσματικά τις επιθέσεις από απόσταση.

Το παρασκήνιο των τελικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών

Δεν γνωρίζουμε το παρασκήνιο των τελικών αποφάσεων ανάμεσα στην ελληνική και την ισραηλινή πλευρά, το οποίο όπως σε κάθε αμυντική συμφωνία είναι “σκληρό”, αλλά αναμένουμε το πλήρες κείμενο και επίσημη επιβεβαίωση της είδησης της Ισραηλινής ειδικού.

Σε κάθε συμφωνία του ελληνικού δημοσίου είναι το γεγονός ότι πρέπει να έχει περίοπτη θέση η ελληνική αμυντική βιομηχανία, και η μεταφορά τεχνολογίας, για την μελλοντική αναβάθμιση των συστημάτων αυτών από ελληνικά χέρια.

Ποιο είναι το Spike NLOS που θα προμηθευτούμε από το Ισραήλ

Το ισραηλινής κατασκευής πυραυλικό σύστημα εκτιμάται ότι αλλάζει πλήρως τους “κανόνες του παιχνιδιού” σε Αιγαίο και νησιά, λόγω της μεγάλης εμβέλειας του.

Το βεληνεκές του σύμφωνα με τον ισραηλινό κατασκευαστή, είναι 32 χλμ., δίνοντας την δυνατότητα να καλύψουμε πολλά σενάρια ειδικά στο Αιγαίο.

Το SPIKE NLOS αποτελεί την έκδοση μεγάλου βεληνεκούς της οικογένειας SPIKE και αποτελεί βλήμα ‘’Fire And Forget’’ το οποίο ‘’λοκάρει’’ το στόχο και διορθώνει συνεχώς την πορεία του. Το όνομα ΝLOS (Non Line Of Sign) καταδεικνύει τη δυνατότητα του χειριστή να εκτελεί βολή ακόμα και από προστατευμένη θέση χωρίς καν να απαιτείται οπτική επαφή με τον στόχο.

Σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση προσβολής η οποία ξεπερνά τα 25 χλμ ενώ σύμφωνα με πηγές από το Ισραήλ αγγίζει ακόμα και τα 32 χλμ.

Βεληνεκές και δυνατότητες βολής που τοποθετούν το SPIKE NLOS στην κορυφή τέτοιου είδους οπλικών συστημάτων αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημέρα αλλά και νύχτα με τη βοήθεια θερμικών αισθητήρων ακόμα και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το μόνο απόλυτα σίγουρο είναι ότι η απόκτηση των πυραύλων SPIKE NLOS από τον Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους ''γείτονες'', καθώς θα αυξήσει κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των επιθετικών ελικοπτέρων μας, ενώ αποτελεί και το κατάλληλο όπλο, τόσο για την άμυνα των νησιών του Αιγαίου όσο και του Έβρου.pentapostagma.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.