Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Συνελήφθη αρτοποιός που χαρακτήρισε «χαζούς» όσους τρώνε ψωμί -«Γι' αυτό εκλέγουν τον Ερντογάν 20 χρόνια»

  Οι Αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν έναν επικεφαλής συνδικάτου αρτοποιίας για «δημόσια προσβολή του τουρκικού έθνους», σύμφωνα με κρατικά μέσ...

 



Οι Αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν έναν επικεφαλής συνδικάτου αρτοποιίας για «δημόσια προσβολή του τουρκικού έθνους», σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Ψωμιού, Τζιχάν Κολιβάρ, αναφέρθηκε στην αύξηση της τιμής του ψωμιού και τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού στην Τουρκία, λέγοντας ότι η «ηλίθια» αγάπη της κοινωνίας για το ψωμί εξηγεί γιατί έχει εκλέξει τις κυβερνήσεις του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επί δύο δεκαετίες.

«Το ψωμί είναι η βασική τροφή των ανόητων κοινωνιών. Μιλάω επιστημονικά, δεν το βγάζω από το μυαλό μου -η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Τουρκία είναι 210 κιλά, ενώ στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Αγγλία, την Ιαπωνία είναι 45-50 κιλά. Από τη στιγμή που η κοινωνία μας τρώει ψωμί, τέτοιοι ηγέτες την κυβερνούν εδώ και 20 χρόνια», είπε ο Κολιβάρ.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την κράτησή του την Τετάρτη, εν αναμονή της δίκης.

Η Τουρκία επικρίνεται ευρέως από ομάδες δικαιωμάτων και δυτικούς συμμάχους για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου

Οι επικριτές αποδίδουν τα οικονομικά δεινά της Τουρκίας στις ανορθόδοξες νομισματικές πολιτικές του Ερντογάν.

Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε σε υψηλό 24 ετών, στο 85,5%, με την άνοδο να έχει αρχίσει από πέρυσι, καθώς η λίρα υποχώρησε αφού η Κεντρική Τράπεζα άρχισε να μειώνει τα επιτόκια, όπως ζητούσε ο Ερντογάν

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, είπε ότι οι δηλώσεις του Κολιβάρ συνιστούν ρητορική μίσους.

«Εκτός από την προσβολή του έθνους και του ψωμιού μας, οι δηλώσεις αυτού του ατόμου δείχνουν ότι είναι στοιχείο της πολιτικής της εχθρότητας, της πολιτικής του μίσους», είπε ο Τσελίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.