Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάνδρα: «Εκπυρσοκρότησε το όπλο» υποστηρίζει ο 14χρονος – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια» δήλωσε ο δικηγόρος του 14χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το β...





«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια» δήλωσε ο δικηγόρος του 14χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το βράδυ, στη Μάνδρα, δηλώνοντας την βεβαιότητά του ότι αυτό θα αποδειχθεί.

Σε βάρος του 14χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Ο ίδιος ομολόγησε πως πυροβόλησε τον αδελφό του, αν και είπε ότι έγινε κατά λάθος επειδή τον πέρασε για αγριογούρουνο. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Ο 14χρονος οδηγείται στον ανακριτή ανηλίκων. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, ο ιατροδικαστής ταυτοποίησε μόνο ένα τραύμα στον 17χρονο, πίσω στον αυχένα του. Κανένα άλλο ίχνος κακοποίησης δεν εντοπίστηκε. «O ίδιος λέει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, δεν πυροβόλησε», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο συνήγορος του 14χρονου Ιωάννης Βέρρας, σημείωσε ότι ο ανήλικος υποστηρίζει πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και δεν πυροβόλησε ο ίδιος για να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του.

Όπως υπογράμμισε, σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη γι’ αυτό που έχει τελέσει. «Μόνο αναμορφωτικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν», σημείωσε ο δικηγόρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.