Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη του USS George Bush πετούσαν πάνω από το Ιόνιο καθώς πλοίο “όργωνε” την θάλασσα για υδρογονάνθρακες

  Σύμφωνα με πληροφορίες το ειδικό πλοίο Ramform Hyperion ερευνά μία περιοχή στο Ιόνιο με έκταση 17956,5 km2, δηλαδή όσο το 13,6% της συνολ...

 



Σύμφωνα με πληροφορίες το ειδικό πλοίο Ramform Hyperion ερευνά μία περιοχή στο Ιόνιο με έκταση 17956,5 km2, δηλαδή όσο το 13,6% της συνολικής έκτασης της ελληνικής επικράτειας, ενώ στο αέρα πετούσαν ελληνικά και αμερικανικά μαχητικά στα πλαίσια της ασκήσεως του ΝΑΤΟ Neptune Strike -2022.

Τονίζεται ότι στην Νατοϊκή Άσκηση NEPTUNE STRIKE συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έως την 28η Οκτωβρίου.Μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη και κομάντος της ΔΕΠ, οι οποίες συνεργάζονται με μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου USS George H. W Bush.

H όλη διαδικασία υλοποιείται στο FIR Αθηνών και σε πεδία Βολής.

Σχεδιασμός για την αποκόμιση κερδών από την Ελλάδα σε Ιόνιο και Κρήτη

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα αφορά σχεδιασμούς σε δύο περιοχές που πραγματικά μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα τεράστια κέρδη, για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο ελληνικός τύπος αναφέρει ότι δύο πλοία σε Ιόνιο και Κρήτη ξεκίνησαν σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων, φέρνοντας νέες εξελίξεις το επόμενο διάστημα από εταιρείες κολοσσούς όπως η EXXON MOBIL.

Με δεδομένη και πιστοποιημένη πλέον την τεράστια ενεργειακή κρίση που μαστίζει την ΕΕ, οι ελληνικές αρχές “ ξύπνησαν” και κινούνται πλέον με μεγάλη ταχύτητα, ώστε να εκμεταλλευθούμε τουλάχιστον τα κοιτάσματα στο Ιόνιο πέλαγος.

Η διεθνή συγκυρία, καθιστά σίγουρα επίκαιρες τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ελληνική επικράτεια, ενώ η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), έδωσε το στίγμα της επανεκκίνησης αλλά και της εντατικοποίησης των προσπαθειών για έρευνες υδρογονανθράκων με έμφαση στο φυσικό αέριο.

Με δυτικά κέρδη 250 δις ευρώ, μόνο από μία μόνο περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, οι κυβερνώντας κατανοούν ότι το μέλλον για την χώρα και την ομαλή πολιτική ζωή, οριοθετείται σε αυτές τις περιοχές.

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα είναι τεράστια, ενώ κάθε προσπάθεια των ξένων να μας επιβάλλουν μνημόνια, δεν πρόκειται να τελεσφορήσει.

Για αυτό η Τουρκία ξεκίνησε να προκαλεί από την Λιβύη

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύθηκαν την πολύχρονη διαφωνία Ελλάδος-Λιβύης για την ΑΟΖ σε Κρήτη και Ντέρνα και τώρα ετοιμάζονται να προκαλέσουν ξανά νότια του νησιού της Κρήτης.

Πρόσφατα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Saniye Ferjani δήλωσε ότι η Ελλάδα αντιτάχθηκε στο παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπεγράφη με την Τουρκία το 2019 και στο μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των υδρογονανθράκων, που υπογράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2022, λόγω ακριβώς του νησιού της Κρήτης.

Σημειώνοντας ότι το πρόβλημα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης συνεχίζεται από το 2007, ο Φερτσάνι δήλωσε ότι υπήρξε διαφωνία με την Ελλάδα κατά τις εργασίες για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων από την πόλη Ντέρνα της Λιβύης μέχρι την Κρήτη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα οφείλει και θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, μάλιστα, ήδη προβαίνει σε ενημέρωση συμμάχων και εταίρων, ενώ κάθε τουρκική πρόκληση στην Κρήτη θα πρέπει να δείξουμε δυναμική στάση από την αρχή μιας κατάστασης εφόσον η άλλη πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να δοκιμάζει σενάρια κατά της χώρας μας .


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.