Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν θα στείλει την Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) να πολεμήσει τους Κούρδους (SDF) για λογαριασμό του

  Βουλευτής του συριακού κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τις δύο σιιτικές συριακές πόλεις Νουμπλ και Αλ Ζαχράα λέει ότι αυτό που συμβαίνει στη ...

 



Βουλευτής του συριακού κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τις δύο σιιτικές συριακές πόλεις Νουμπλ και Αλ Ζαχράα λέει ότι αυτό που συμβαίνει στη βόρεια Συρία είναι ένας «ανασχηματισμός» και ένας κατακερματισμός από την Τουρκία για να εκκαθαρίσει τις φατρίες της ένοπλης ισλαμιστικής αντιπολίτευσης και να επιστρατεύσει στη θέση τους τη Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS – πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακή Αλ Κάιντα).

Ο Σύρος βουλευτής, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα North Press υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι «η Τουρκία βάζει τέλος στη φατριακή αναρχία που δημιούργησε σε όλες τις περιοχές στη βόρεια Συρία προς όφελος μιας οργάνωσης που είναι καλά οργανωμένη όπως η Ταχρίρ Αλ Σαμ».

«Η HTS θα αντικαθιστούσε αργά ή γρήγορα τέτοιες φατρίες των οποίων η αποστολή ήταν να διαδώσουν αταξία και λεηλασία μεταξύ άλλων εγκλημάτων που κατέστησαν κοινά φαινόμενα σε συριακές περιοχές υπό τουρκική κατοχή», είπε.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι δεν κάνει σύγκριση «για να δείξει τα πλεονεκτήματα της αλ Νούσρα και τα μειονεκτήματα άλλων φατριών.

»Και οι δύο είναι επιδέξιοι στον μισθοφορισμό και τον τρόμο», προσθέτοντας, «Μιλάω για τον τουρκικό ρόλο στη χάραξη πολιτικών των ένοπλων ομάδων και τον αποκλεισμό μιας φατρίας υπέρ μιας άλλης».



Ο Σύρος πολιτικός πιστεύει ότι η HTS «το συριακό παρακλάδι της τρομοκρατικής Αλ Κάιντα και μια αδερφή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να πράξει ό,τι άλλες φατρίες και η Τουρκία δεν θα μπορούσαν λόγω της διεθνούς πίεσης, δηλαδή να πολεμήσουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ειδικά στις περιοχές Τελ Ριφάατ και τη Μάνμπιτζ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.