Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Kararlilik 22- Οι Τούρκοι «έκλεισαν» όλη την Ίμβρο για αποβατική άσκηση... Προσομοίωση απόβασης σε μεγάλο ελληνικό νησί!

Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς από χθες μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου ο τουρκικός στόλος θα βγει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσ...




Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς από χθες μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου ο τουρκικός στόλος θα βγει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ασκούμενος κυρίως σε αποβατικά σενάρια. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκυρα δέσμευσε όλη την Ίμβρο προκειμένου οι Τούρκοι πεζοναύτες να ασκηθούν σε κατάληψη μεγάλου νησιού στο Αιγαίο…

Έτσι πέρα από τις ρίψεις αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στον κόλπο της Σμύρνης, η άσκηση Kararlilik 22 αποτελεί πρόβα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για χτύπημα στο Αιγαίο.

Το τί θα πράξει τελικώς ο Σουλτάνος μόνο αυτός το γνωρίζει.

Πάντως σε ρητορικό επίπεδο συνεχίζει ακάθεκτος στον αναθεωρητικό του στόχο λέγοντας ξεκάθαρα πως τα γεωτρητικά του σκάφη θα τρυπήσουν και σε διεθνή ύδατα και σε άλλες χώρες του κόσμου φωτογραφίζοντας έτσι την Λιβύη νοτίως της Κρήτης στο πλαίσιο της παράνομης συμφωνίας με την Τρίπολη. «Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικής έρευνας και πέντε πλοία γεωτρήσεων. Όλα τα πλοία γεώτρησης μπορούν να τρυπήσουν έως και 12 χιλιάδες μέτρα. Αυτά τα πήραμε. Μάλιστα, όταν η δουλειά μας γίνεται εδώ, έχουμε τη δυνατότητα και τη δύναμη να πάμε σε διάφορες χώρες του κόσμου σε διεθνή ύδατα και να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα ο Ερσίν Τατάρ στα κατεχόμενα της Κύπρου αφού σημείωσε πως η «χώρα» του έχει δικαιώματα στη Γαλάζια Πατρίδα είπε πως η Γαλάζια Πατρίδα είναι πολύ πολύτιμη για τους ίδιους.

Στην ομιλία που εκφώνησε στην Διεθνή Ημερίδα Τουρκικού Κόσμου στο Πανεπιστήμιο Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Ερζίντζαν ο Τατάρ αναφέρθηκε στην Γαλάζια Πατρίδα και είπε: «Η πατρίδα δεν είναι μόνο έδαφος, είναι επίσης οι εθνικές μας ευαισθησίες που εκπροσωπούν τα δικαιώματα, το δίκαιο και τη βούληση μας στους υδατάνθρακες στις θάλασσες, το δυναμικό και τους πόρους ενέργειας και στον ουρανό, στον εναέριο χώρο».

------------------------------------------


Εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι ο «αγώνας» τους στην Κύπρο είναι στην ουσία ζήτημα κυριαρχία και κράτους ο Τατάρ ανέφερε:

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι οι εμπορικοί δρόμοι, είναι ο ενεργειακός διάδρομος, είναι η Γαλάζια Πατρίδα εκεί. Στο σύνολο όλων αυτών εκεί υπάρχει ένα κομμάτι της πατρίδας και αυτό το κομμάτι πατρίδας είναι η προέκταση όλου του Τουρκικού κόσμου εκεί. Η ΤΔΒΚ έχει δικαιώματα και στη Γαλάζια Πατρίδα. Η Γαλάζια Πατρίδα είναι μια πολύ πολύτιμη πατρίδα για μας» είπε ο ηγέτης του ψευδοκράτους.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.