Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκος ναύαρχος: Στόχος να αφήσουν γυμνή την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο στη σύγκρουση με την Ελλάδα

Σύμφωνα με άρθρο γνώμης του Τούρκου ναυάρχου, Τζεμ Γκουρντενίζ, η Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο «τα θέλει σχεδόν όλα», καθώς...





Σύμφωνα με άρθρο γνώμης του Τούρκου ναυάρχου, Τζεμ Γκουρντενίζ, η Ελλάδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο «τα θέλει σχεδόν όλα», καθώς «βασίζεται στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ/ΕΕ για να ικανοποιήσει», τις απαιτήσεις της.

«Στόχος των ΗΠΑ/ΕΕ είναι να ξοδέψουν την ενέργεια της Τουρκίας για άμυνα και οπλισμό για να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο ως αποτέλεσμα μιας ελεγχόμενης σύγκρουσης στο Αιγαίο όταν χρειαστεί», τονίζεται.

Ο Τούρκος ναύαρχος υποστηρίζει πως η Τουρκία «διαθέτει πολλά εργαλεία», τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς «να πέσει στην παγίδα του πολέμου με την Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, στην επιφάνεια ήρθε παλαιότερη μελέτη του Geopolitical Futures, σύμφωνα με την οποία >oι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά από 30 επιλογές για την μεταφορά των πυρηνικών τους από την Τουρκία και το Ιντσιρλίκ.

Μεταξύ των προορισμών αυτών που συζητούνται είναι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Στην Ελλάδα πιθανότερα σημεία είναι η Ρόδος και η Ανδραβίδα, ενώ στην Κύπρο η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι είναι το πιθανότερο σημείο.

Η Τουρκία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ειδικά μετά και τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με την Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.