Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συρία: Εξαλείφθηκε από τους Κούρδους με drone ιρανική αυτοκινητοπομπή!

    Αυτοκινητοπομπή που ανήκε στις ιρανικές πολιτοφυλακές δέχθηκε επίθεση ενώ διέσχιζε τα σύνορα με το Ιράκ στην ανατολική Συρία. Σύμφωνα μ...

   



Αυτοκινητοπομπή που ανήκε στις ιρανικές πολιτοφυλακές δέχθηκε επίθεση ενώ διέσχιζε τα σύνορα με το Ιράκ στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες , «UAVs, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκουν στον δυτικό διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που επιχειρούν στη Συρία κατά των δυνάμεων του ISIS, επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο που ανήκε στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν αφού εισήλθε στη Συρία από το Ιράκ μέσω της επαρχίας του αλ Μπουχμάλ κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Ο ρεπόρτερ του συριακού δικτύου ειδήσεων – «Ain al-Farat» ανέφερε ότι το αυτοκίνητο που δέχθηκε την επίθεση ανήκε στην αφγανική πολιτοφυλακή «Fatimoun», η οποία υπάγεται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο αλ Σαλάμπι. – μια περιοχή στα περίχωρα της πόλης αλ Χάρι στην έρημο αλ Μπουχμάλ , η οποία υποδεικνύει με τον τρόπο αυτό ότι ήταν καθ' οδόν προς τη μεγαλύτερη ιρανική στρατιωτική βάση στη Συρία – « Ιμάμ Αλί» κοντά στην πόλη αλ Μπουχμάλ .

Να σημειωθεί ότι κοντά στην πόλη αλ Χάρι υπάρχει παράνομη συνοριακή διέλευση μεταξύ Συρίας και Ιράκ που βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Ιράν, από όπου περνούν όπλα από το Ιράν και το Ιράκ στη Συρία και τη Χεζμπολάχ, καθώς και τεράστια φορτία ναρκωτικών από τη Συρία και τον Λίβανο στο δρόμο τους σε όλο τον Κόλπο».

Σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την επίθεση προήλθαν από συριακούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους που παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Συρία.

Το δίκτυο Orient News της συριακής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «άγνωστα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε δύο φορτηγά κοντά στην Ντέιρ εζ-Ζορ κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας στην περιοχή αλ Μπουχμάλ, όπου ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη σε όλη την περιοχή.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σκοτώθηκαν 5 πολιτοφύλακες, μεταξύ των οποίων και οι δύο οδηγοί.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του δικτύου, Zain al-Abidin al-Aqidi, τα δύο φορτηγά μετέφεραν πυρομαχικά για ιρανικές πολιτοφυλακές και εισήλθαν μέσω δευτερεύουσας διάβασης, η οποία είναι μια εντελώς νέα διάβαση που άνοιξαν Ιρανοί πολιτοφύλακες στην περιοχή της ερήμου της Συρίας (Badia) για να μεταφέρουν τους ανθρώπους και τα αγαθά τους ανενόχλητα».

Ανατινάξεις αποθηκών πολιτοφυλακής

Στη Χομς, σελίδες πιστές στο συριακό καθεστώς ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σημειώθηκε έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Σαμσίν, στη νότια περιοχή της επαρχίας Χομς, και προκάλεσε αρκετούς τραυματισμούς σε αξιωματούχους που βρίσκονταν εκεί.

Γράφεται επίσης ότι «οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα αίτια της έκρηξης, η οποία προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές», με φόντο την έντονη αποσιώπηση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το ποσοστό απωλειών και τα αίτια της έκρηξης, καθώς οι περιοχές αυτές είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των ιρανικών πολιτοφυλακών.

nziv.net
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.