Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ντονέτσκ: Ελεύθερη η δασκάλα της ελληνικής γλώσσας που φυλακίστηκε από Ρώσους

   Ελεύθερη αφέθηκε η δασκάλα της ελληνικής γλώσσας που είχε συλληφθεί για «φίλο ουκρανική» στάση στο χωριό Ουρζούφ της κατεχόμενης από τους...

  



Ελεύθερη αφέθηκε η δασκάλα της ελληνικής γλώσσας που είχε συλληφθεί για «φίλο ουκρανική» στάση στο χωριό Ουρζούφ της κατεχόμενης από τους Ρώσους περιφέρειας Ντονέτσκ, έγινε γνωστό από πηγές στην Ομοσπονδία των Ελλήνων της Ουκρανίας.



Η Έλενα Ταμπάχοβα, όπως είχε καταγγελθεί από συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα αλλά και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αλεξάνδρα Προτσένκο είχε συλληφθεί και μεταφερθεί σε άγνωστο σημείο όταν εκφράστηκε δημόσια εναντίον της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Με βάση τις αναφορές, την Έλενα Ταμπάχοβα συνέλαβαν άγνωστοι και την οδήγησαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα του Μάνγκους (ελληνικό κεφαλοχώρι της περιοχής), όπου εδρεύει αστυνομία του Ντονέτσκ. Από εκεί τη μετέφεραν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Πριν από την κατάληψη του Ουρζούφ, η Έλενα συμμετείχε ενεργά στη ζωή τοπικής ελληνικής κοινότητας. Ήταν αγαπητή μεταξύ των συγχωριανών, ενώ και στο σχολείο τα παιδιά την αγαπούσαν πολύ», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.