Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Η Τουρκία αναφέρει τη χρήση -κατά των Κούρδων- απαγορευμένων όπλων στην ετήσια έκθεσή της

Φανταστείτε τι άλλα χρησιμοποιεί που δεν τα αναφέρει και πόσο δίκηο έχουν οι αναφορές που κάνουν λόγο για χρήση χημικών από τις βαρβαρικές δ...




Φανταστείτε τι άλλα χρησιμοποιεί που δεν τα αναφέρει και πόσο δίκηο έχουν οι αναφορές που κάνουν λόγο για χρήση χημικών από τις βαρβαρικές δυνάμεις των τούρκων...

Στην Έκθεσή της για την «Αντιτρομοκρατική» δραστηριότητα του 2021, η Τουρκία παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί θερμοβαρικά όπλα εναντίον Κούρδων ανταρτών, τα οποία απαγορεύονται βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης.

Το τουρκικό κράτος ανέφερε τη χρήση ενός όπλου που ονομάζεται θερμοβαρικό, το οποίο είναι ένα από τα πιο απαγορευμένα όπλα στον κόσμο, στην Έκθεσή του για τις Αντιτρομοκρατικές Δραστηριότητες για το 2021.

Η έκθεση παραδέχτηκε ότι το τουρκικό κράτος χρησιμοποίησε θερμοβαρικά όπλα και ανέφερε ότι τα θερμοβαρικά όπλα δοκιμάστηκαν σε πολλά καταφύγια και οι δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν τα όπλα.




Η ιστορία της χρήσης του thermobarik, την οποία το τουρκικό κράτος ανέφερε στην έκθεσή του για το 2021, χρονολογείται από τις 7 Δεκεμβρίου 2019, όταν το χρησιμοποίησε σε επίθεση σε καταφύγιο των ανταρτών της ελευθερίας του Κουρδιστάν στην περιοχή Βαλίκα νότια της Μους, σκοτώνοντας πέντε αντάρτες.

Από τις κατοχικές επιθέσεις που ξεκίνησαν στις 24 Απριλίου 2021 στις περιοχές Ζαπ, Αβασίν και Μετίνα, ο τουρκικός κρατικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει όπλα θερμοβαρικά στις στοές μάχης κατά των ανταρτών της ελευθερίας του Κουρδιστάν δεκάδες φορές. . .

Το Thermobarιk, που σημαίνει «θερμότητα» στα ελληνικά και έχει τις ρίζες του στη «δύναμη», αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τον ναζιστή φυσικό Mario Zippermeier. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Ναζιστική Γερμανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση τα επόμενα χρόνια δόθηκε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εκρηκτικά στο Thermobarιk έχουν περισσότερα εκρηκτικά κύματα από τα προηγούμενα είδη, έχουν τη δύναμη να λιώσουν εντελώς το ανθρώπινο σώμα.

Το τουρκικό κράτος αγόρασε προηγουμένως θερμοβαρικά όπλα από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ρωσικής κατασκευής πύραυλο TBG-7V, ο οποίος χρησιμοποιεί θερμοβαρικό κράνος και το 2020, η ίδια η Τουρκία άρχισε να αναπτύσσει και να παράγει το όπλο.

Το νέο μοντέλο θερμοβαρικών πυρομαχικών που παράγεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Έρευνας Αμυντικής Βιομηχανίας (Tubitag-Sage) έχει γίνει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα όπλα στον στρατιωτικό εξοπλισμό του τουρκικού κράτους τα τελευταία χρόνια.

Είπε ότι χρησιμοποίησαν θερμοβόμβες σε βόμβες αεροσκαφών, σφαίρες τανκ και χειροβομβίδες.

Rojava News
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.