Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«»Ηρεμία πριν την καταιγίδα»... 5 σενάρια φωτιά για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!

  Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα και με Τούρκο αναλυτή να δηλώνει σίγουρος για πρ...

 



Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα και με Τούρκο αναλυτή να δηλώνει σίγουρος για πρόκληση θερμού επεισοδίου, το Πεντάγωνο εκπονεί σχέδια και επεξεργάζεται την ελληνική απάντηση.

Κύκλοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσομοιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΑ Μεσόγειο «με την ηρεμία πριν την καταιγίδα» αφού παρά την κλιμάκωση της ρητορικής έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, η κινητικότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδει με την επιθετικότητα των δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας.

Έτσι, η ηρεμία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο ενδεχομένως να αποτελεί μια περίοδο προπαρασκευής για την εκδήλωση μιας τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δίνει έμφαση σε πέντε βασικά σενάρια μιας ελληνοτουρκικής κρίσης, τα οποία είναι κλιμακούμενης έντασης.
Τα σενάρια για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

  • Αποκλεισμός μικρών ελληνικών ελληνικών νησιών τα οποία βρίσκονται εγγύς των τουρκικών παραλίων, από τα πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι, εμποδίζουν κάθε κίνηση από και προς το μέρος τους, ακόμη και την προμήθεια αγαθών από την υπόλοιπη χώρα.
  • Σκηνοθετημένη επιχείρηση αδειάσματος μεταναστών στη θάλασσα, που εν συνεχεία θα περισυλλέξει η τουρκική ακτοφυλακή και θα τους τοποθετήσει πάνω σε ελληνική βραχονησίδα την οποία ταυτόχρονα θα χαρακτηρίσει τουρκικό έδαφος.
  • Στέλνουν γεωτρύπανο να τρυπήσει νότια της Κρήτης, σε περιοχή η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου, αλλά που στην πραγματικότητα ανήκει στην ελληνική ΑΟΖ.
  • Δημιουργία κρίσης τύπου Ιμίων, μέσω της κατάληψης μιας ακατοίκητης, ελληνικής βραχονησίδας, η οποία βρίσκεται πλησίον των τουρκικών ακτών.
  • Κατάληψη νησίδας η οποία έχει επάνω της από ελάχιστους έως κανέναν μόνιμο κάτοικο, αλλά που φυλάσσεται από μικρό στρατιωτικό απόσπασμα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύπλοκα σενάρια, αφού σε αυτό το ενδεχόμενο οι Τούρκοι θα έχουν διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση επί ελληνικού εδάφους, κρατώντας ως ομήρους ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό. sportime.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.