Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αργά τη νύχτα... Ακυρες κήρυξε ο ΟΗΕ τις ρωσικές προσαρτήσεις των τεσσάρων περιοχών στην Ουκρανία

  Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία αργά το βράδυ της Τετάρτηςμε το οποίο καλεί τις χώρες – μέλη του Οργανισ...

 



Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με μεγάλη πλειοψηφία αργά το βράδυ της Τετάρτηςμε το οποίο καλεί τις χώρες – μέλη του Οργανισμού να μην αναγνωρίσουν τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες διεκδικεί η Ρωσία, μετά τα λεγόμενα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στα τέλη του περασμένου μήνα, και απαιτεί από τη Μόσχα να αναστρέψει την πορεία της για παράνομη «προσάρτησή» τους.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 143 κράτη μέλη υπέρ, πέντε ψήφους κατά και 35 αποχές.



Το ψήφισμα «υπερασπίζεται τις αρχές» του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σημειώνει ότι οι περιοχές Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια κατέχονται προσωρινά από τη Ρωσία ως αποτέλεσμα επιθετικότητας, παραβιάζοντας την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την πολιτική ανεξαρτησία της Ουκρανίας.



------------------------------------------


Η Γενική Συνέλευση έθεσε αυτόματα το ψήφισμα για συζήτηση, που προκλήθηκε από τη χρήση του βέτο από τη Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την απόπειρα προσάρτησής της.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε τώρα στη Συνέλευση, καλεί όλα τα κράτη, τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς να μην αναγνωρίσουν καμία από τις διεκδικήσεις προσάρτησης της Ρωσίας και απαιτεί την άμεση ανατροπή της δήλωσης προσάρτησής της.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.