Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κολωνός: Αυτή είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος για να εκδίδει την 12χρονη

  Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό με θύμα την 12χρονη. Πλέον, οι έρευνες στρέφονται στον ...

 



Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό με θύμα την 12χρονη. Πλέον, οι έρευνες στρέφονται στον τρόπο που δρούσε ο 53χρονος.

Οι εφιαλτικές αποκαλύψεις για το μαρτύριο που βίωσε η 12χρονη στον Κολωνό φέρνουν στο προσκήνιο τη σκοτεινή πλευρά των εφαρμογών online γνωριμιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 53χρονος φέρεται να είχε φτιάξει προφίλ με το υλικό της ανήλικης, το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος, σε ένα chat γνωριμιών, την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr.

Ο δράστης είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, στο οποίο αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από εν δυνάμει πελάτες. Ο 43χρονος που συνελήφθη ήταν ένας από τους βιαστές της και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».
Τι είναι το Blindchat

Το Blindchat δημιουργήθηκε πριν από 9 χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών blind date σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητα τους.

Πρόκειται για μια online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Η εν λόγω εφαρμογή διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα την ελευθερία σε αυτούς που συνομιλούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα, δίνεται παράλληλα η δυνατότητα βιντεοκλήσης αν το θελήσουν οι συνομιλητές.

Η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού είναι προαιρετική. Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αν επιθυμούν να μιλήσουν με άντρες ή γυναίκες, ενώ στη συνέχεια δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με την τοποθεσία και την ηλικία των συνομιλητών τους.

Παρά το γεγονός πως η εφαρμογή δεν απαιτεί εγγραφή, ο λογαριασμός στο Blindchat προσφέρει δυνατότητες στους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να προσθέσουν τους συνομιλητές τους στη λίστα των φίλων τους και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που τους επιτρέπουν βρουν άτομα από πρόσφατες συνομιλίες.

Σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας και την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών, υπάρχει η δυνατότητα αναφοράς του συνομιλητή, αν ο τελευταίος θεωρείται ότι υπήρξε προσβλητικός ή είπε ψέματα σχετικά με το φύλο και είχε σκοπό εξαπάτησης. Η εφαρμογή εξετάζει τη συμπεριφορά του χρήστη και αν το κρίνει αναγκαίο, τον αποκλείει από το Blindchat.

------------------------------------------


Η ίδια η εφαρμογή δηλώνει πως απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες. Η εμπλοκή ωστόσο της 12χρονης και η μετατροπή της πλατφόρμας σε ένα μέσο διάδοσης της αποτρόπαιης πράξης του βιασμού δεν επαληθεύουν τους όρους της εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.