Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήπως ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως η Σημαία που σηκώνεις στο μπαλκόνι σου είναι η Ελληνική;

Υπάρχουν πολλοί κώδικες, κανόνες, ακόμα και Νόμοι που διέπουν την Ελληνική Σημαία και την χρήση της. Η Σημαία δεν πρέπει να ακουμπάει στο έδ...


Υπάρχουν πολλοί κώδικες, κανόνες, ακόμα και Νόμοι που διέπουν την Ελληνική Σημαία και την χρήση της. Η Σημαία δεν πρέπει να ακουμπάει στο έδαφος. η έπαρση της επιτρέπεται μόνο επί ιστού, δεν πετιέται όταν φθείρεται και δεν πρέπει να κρέμεται στους εξώστες σαν κουρτίνα αλλά πάντα επί κοντού. 

Υπάρχει όμως και ένας κανόνας που οι παλιοί τον είχαν κάνει Νόμο. Κι αυτός ο κανόνας λέει πως η Ελληνική Σημαία πρέπει να είναι ραφτή. Αλλιώς πρόκειται απλά για το αποτύπωμα της.

 Μάλιστα ο Νόμος 851 του 1978, ο οποίος είναι σε ισχύ, θέλοντας να προστατέψει την Παράδοση και τους συμβολισμούς, αναφέρει ξεκάθαρα στην παράγραφο 6 του άρθρου 1. 

«Αι Σημαίαι κατασκευάζονται εκ καταλλήλου υφάσματος ανεξιτήλου χρώματος, απαγορευομένης της αναρτήσεως Σημαιών εφθαρμένων, αποχρωματισμένων ή κατασκευασμένων δι΄ αποτυπώσεως.» (ΦΕΚ Α-233/22-12-1978). 

Ορίζει μάλιστα ο ίδιος Νόμος πως «οι μη συμμορφούμενοι προς τας διατάξεις του παρόντος ... τιμωρούνται δια κρατήσεως μέχρι 2 μηνών, ή προστίμου ή και δι΄ αμφοτέρων των ποινών τούτων»

Και μπορεί να μην έρθει ΠΟΤΕ κανένας να σας επιβάλει κυρώσεις γιατί η Σημαία που σηκώνετε στο μπαλκόνι σας είναι τυπωμένη και όχι ραφτή, όμως η "δια αποτυπώσεως" σημαία είναι απλά μια "αναπαράσταση" της Ελληνικής Σημαίας. Δεν είναι Ελληνική Σημαία αυθεντική. Αφήστε που οι περισσότερες από αυτές τις τυπωμένες σημαίες έρχονται εισαγωγή από την Κίνα ή ακόμη και από... την τουρκία!

Και η Επίσημη Σημαία Θαλάσσης και η Εθνική Σημαία Ξηράς, πρέπει να είναι ραφτές, λωρίδα προς λωρίδα, κομμάτι προς κομμάτι...

Η Hellasmania πιστή στις παραδόσεις και τους συμβολισμούς προσφέρει ΜΟΝΟ ραφτές Ελληνικές Σημαίες, ανεξίτηλες και υψηλής αντοχής, κατασκευασμένες στην Ελλάδα και ραμένες από Ελληνικά χέρια... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.