Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια ελληνική σημαία, έργο της εικαστικού Καρολίνας Ροβύθη, κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου

Η συμπόρευση της ιστορίας με την τέχνη αποτελεί ένα φαινόμενο διαχρονικό. Ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την πατρίδα μας, λοιπόν, η επέ...




Η συμπόρευση της ιστορίας με την τέχνη αποτελεί ένα φαινόμενο διαχρονικό. Ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την πατρίδα μας, λοιπόν, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, λειτούργησε ως η δυναμική έμπνευση που οδήγησε τα βήματα της εικαστικού Καρολίνας Ροβύθη στον Όλυμπο, για να υψώσει μια ελληνική σημαία που η ίδια φιλοτέχνησε μέσα στη φύση.



Με το ελληνικό στοιχείο και χρώμα να διαπερνούν έντονα τα έργα της η διακεκριμένη conceptual artist έκανε ένα μοναδικό ταξίδι με προορισμό την υψηλότερη κορυφή της χώρας, τον μυθικό Όλυμπο, και στόχο να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα: ότι η δύναμη είναι μέσα μας και αυτή μας τη δίνει η Ελλάδα!

«Εδώ θα βιώσεις το Ελληνικό πνεύμα, αυτό που πάλλεται μέσα στην καρδιά, το Πανελεύθερο! Εκείνο που σε ανεβάζει στην πιο ψηλή κορυφή και πραγματοποιείς το ακατόρθωτο. Εκείνο που γεννάει την Ελλάδα μέσα σου» σημειώνει με νόημα η ίδια.


 

Σε όλη αυτή τη διαδρομή βίωσε εμπειρίες πρωτόγνωρες. Η ανάβαση στα απόκρημνα μονοπάτια του Ολύμπου, οι διαδρομές με τα άγρια άλογα, η απόκοσμη ενέργεια που την τύλιγε όταν δημιουργούσε την ελληνική σημαία, η συνύπαρξη του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον αλλά και της παράδοσης με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία, το κοινό πάθος της ομάδας των ανθρώπων που την συνόδευαν για την κατάκτηση ενός κοινού στόχου, έκαναν αυτό το ταξίδι μοναδικό.



Οι εντυπωσιακές αυτές εικόνες και τα έντονα αυτά συναισθήματα που βίωσαν αποτυπώνονται γλαφυρά στο βίντεο που δημιούργησαν ο σκηνοθέτης Άρης Κατσιγιάννης και η Womb films, το οποίο κάνει την διαδικτυακή του πρεμιέρα σήμερα, ανήμερα της εθνικής μας επετείου και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.