Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ντοκουμέντο: Κουκουλοφόροι διακινητές κάνουν «μπίζνες» στον Έβρο

  Λίγες μόλις ημέρες μετά το «ξήλωμα» μεγάλου κυκλώματος διακινητών που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και ...

 



Λίγες μόλις ημέρες μετά το «ξήλωμα» μεγάλου κυκλώματος διακινητών που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσιεύει το newsbomb.gr επιβεβαιώνουν αυτό που οι Αρχές θεωρούν «αξίωμα»:

Τα δίκτυα δουλεμπόρων «πιέζονται» από την ένταση των ελέγχων από τις ελληνικές Αρχές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να επιμένουν. Και αυτό διότι η διακίνηση ανθρώπων αποτελεί μία από τις επικερδέστερες «δραστηριότητες» του οργανωμένου εγκλήματος παγκοσμίως.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος, με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων, που μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφίες-ντοκουμέντο που αναρτήθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε «ειδικές» σελίδες στα social media αποκαλύπτουν ότι τα κυκλώματα συνεχίζουν να «θησαυρίζουν» εκμεταλλευόμενα την απόγνωση προσφύγων και μεταναστών τόσο στον Έβρο όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στην πρώτη φωτογραφία, με ημερομηνία ανάρτησης την 21η Οκτωβρίου 2022, απεικονίζεται κουκουλοφόρος διακινητής να βρίσκεται στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου και να βγάζει έναν έναν τους μετανάστες που βρίσκονται σε ένα πολύ μικρό φουσκωτό που κοστίζει λίγες δεκάδες ευρώ (εάν αγοραστεί από κατάστημα) και δεν παρέχει ασφάλεια στους επιβαίνοντες που ούτως ή άλλως δεν φορούν σωσίβια. Το γεγονός ότι ο άντρας αυτός φοράει κουκούλα δείχνει ότι είναι ο διακινητής, καθώς κανείς από τους μετανάστες δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.



Σε άλλη φωτογραφία που αναρτήθηκε μόλις προχθές Τρίτη (25 Οκτωβρίου) μετανάστες έχουν στοιβαχτεί μέσα σε όχημα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας από πάνω τους ένα λευκό υφασμάτινο κάλυμμα για να περάσουν «απαρατήρητοι» σε τυχόν έλεγχο σε μπλόκο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως γράφει η ανάρτηση: «Φόρτωση σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεός να μας βοηθήσει».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.